Jornada «A Santa Coloma, fem cultura restaurativa»

 

La jornada, que va tenir lloc el 10 de març de 2023 a La CIBA, s'emmarca en el projecte «Enfocament restauratiu. Prevenció, provenció i resolució de conflictes» per al desenvolupament de la cultura restaurativa a Santa Coloma de Gramenet, a càrrec del Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme, i en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2022-23 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L'objectiu de la jornada va ser apropar la cultura i l'enfocament restauratiu, presentar el projecte i compartir experiències del nostre territori i d'altres municipis.

Hi van participar experts de renom internacional (Belinda Hopkins i Terence Bevington). Hi es va explicar el projecte de Santa Coloma de Gramenet amb el suport de M. Albertí i la E. González. I tot fent un cafè i una passejada, els i les joves de diversos instituts de Santa Coloma que participen en el projecte «Centres per la Convivència (CxC)» van presentar les seves experiències.

Vam conèixer també algunes experiències restauratives inspiradores, com les de l'Institut Can Periquet de Palau Solità i Plegamans. La Montse Pedrol va compratir amb nosaltres què vol dir ser un centre educatiu restauratiu i altres municipis ens van contar les seves experiències restauratives, com Arenys de Munt, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat o Sabadell.

Vam tenir espais per conèixer-nos, relacionar-nos i fer xarxa. Ens uneix l'interès per la gestió respectuosa de les relacions i el conflicte.

Presentacions de la jornada

Vídeo de la jornada