Enfocament restauratiu

Prevenció, provenció i resolució de conflictes

Jornada «A Santa Coloma, fem cultura restaurativa»

La jornada, que tindrà lloc el 10 de març a La CIBA, s'emmarca en el projecte «Enfocament restauratiu. Prevenció, provenció i resolució de conflictes» per al desenvolupament de la cultura restaurativa a Santa Coloma de Gramenet, a càrrec del Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme, i en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2022-23 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L'objectiu de la jornada és apropar-nos a la cultura i l'enfocament restauratiu, presentar el projecte i compartir experiències del nostre territori i d'altres municipis.

Hi participaran experts de renom internacional (Belinda Hopkins i Terence Bevington). Hi explicarem el projecte de Santa Coloma de Gramenet amb el suport de M. Albertí i la E. González. I tot fent un cafè i una passejada, els i les joves de diversos instituts de Santa Coloma que participen en el projecte «Centres per la Convivència (CxC)» presentaran les seves experiències.

Coneixerem també algunes experiències restauratives inspiradores, com les de l'Institut Can Periquet de Palau Solità i Plegamans. La Montse Pedrol compartirà amb nosaltres què vol dir ser un centre educatiu restauratiu i altres municipis ens contaran les seves experiències restauratives, com Arenys de Munt, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat o Sabadell.

Tindrem espais per conèixer-nos, relacionar-nos i fer xarxa. Ens uneix l'interès per la gestió respectuosa de les relacions i el conflicte.

No t'ho pots perdre. Vine a fer cultura restaurativa!