Els cítrics

Què són?

Tots els cítrics pertanyen a la familia Rutaceae. Aquesta família conté plantes amb flors generalment amb una olor intensa.

El génere Citrus inclou les taronges, aranges, llimes, llimones entre altres varietats. 

Els cítrics i en concret les taronges, són unes de les fruites que més es produeixen al nostre país i les trobem gairebé tot l’any, a excepció dels mesos d’estiu. Són molt riques en vitamina C (una taronja ens aporta gairebé el 100% de la quantitat diària recomanada de vitamina C).

Sabies que...

La Vitamina C, és essencial en la formació de col·lagen, dels ossos, les dents, els glòbuls vermells, afavoreix l’absorció del ferro i augmenta la resistència del sistema immunitari contra les infeccions.

Perquè tenen aquesta olor?

Les peladures de tots els cítrics contenen una essència olorosa. Al pelar-los es desprèn molècules oloroses a l'aire en forma de gas que en entrar en contacte amb les neurones olfatives del nostre nas fa que percebem aquesta olor tant característica.

Compra responsable

Sempre que comprem fruita, i aliments en general, és important que ens fixem en l’origen. Si comprem productes que són cultivats o fabricats prop de casa nostra, els productes anomenats “de proximitat”, ens assegurem de que són frescos i de temporada, mentre afavorim l’economia local i reduïm la producció de CO2 que suposa el transport d’a-liments provinents d’altres països.

Fes el teu ambientador de cítrics

Cliqueu a l'enllaç per descarregar el tutorial per fer el teu ambientador de cítrics