La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.
Una Setmana Europea per:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

La edició d'aquest any posa el focus en el binomi comunitat circular, comunitat sostenible, treballem plegats per un planeta residus zero!

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet s'adhereix a aquesta setmana convidant-vos a conèixer el Portal interactiu per a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

El portal i el conjunt dels recursos adreçats a la ciutadania és un esforç compartit entre l'Agència de Residus de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

En total, el portal recull més de 40 recursos virtuals entre infografies, vídeos, reptes, webinars i l'estrena d'una websèrie de 13 capítols.