Tamarinde
Plàtan de color verdós i especialment ric en midó. Originari del sud-est d’Àsia. Es cultiva en diverses zones del continent americà i africà.
Pollastre al tamarinde
INGREDIENTS
- Quatre pits de pollastre desossats i sense pell
- Mitja tassa de polpa de tamarinde
- Dos grans d'all ben picats
- Dues cullerades de mel d'abelles
- Una cullarada petita de gingebre ratllat
- Dues cullerades de salsa de soia
- Pebre al gust
- Sal al gust
- Oli per a cuinar
- Rodes de llimona i coriandre fresc per a decorar (opcional)
PAS A PAS
1. En un recipient petit, barrejar la mel d'abelles amb la polpa del tamarinde, l'all picat, la salsa de soia, el gingebre ratllat, la sal i el pebre. Barrejar bé fins que tots els ingredients estiguin ben combinats i la polpa de tamarinde s'hagi dissolt totalment.
2. Col·locar els pits de pollastre en un recipient o plat i abocar la marinada de tamarinde damunt d'elles, assegurant de cobrir completament el pollastre. Cobrir el plat amb paper film i deixar marinar en el refrigerador durant almenys 30 minuts, o fins i tot més, millor durant tota la nit perquè el pollastre s'impregni bé els sabors.
3. Passat el temps de marinat, retirar el pollastre del refrigerador i deixar que obtingui la temperatura ambient abans de cuinar-lo.
4. Escalfar una mica d'oli en una paella gran a candela mitjana-alta. Quan l'oli ja estigui calent, agregar els pits de pollastre marinats, conservant la marinada sobrant en el plat.
5. Cuinar el pollastre al voltant 6 a 8 minuts per cada costat, o fins que estigui daurat per fora i completament cuinat. Mentre duri la cocció, es pot pinzellar el pollastre de tant en tant amb la marinada sobrant per a mantenir-lo sucós i afegir-li més sabor.
6. Quan el pollastre estigui cuinat, retirar-lo de la paella i deixar-lo reposar uns minuts abans de servir-lo. Es pot decorar amb rodes de llimona i fulles de coriandre fresc si es desitja.
Podeu trobar aquest ingredient a Cosmo Shop, Carrer de Wagner, 2.