Plàtan mascle

Plàtan de color verdós i especialment ric en midó. Originari del sud-est d’Àsia. Es cultiva en diverses zones del continent americà i africà.


Monfongo

INGREDIENTS

Per al mullo:

  • 1 Lliura de auyama, pelada i picada
  • 1 Lligat de coriandre i cilantrico
  • 1 Ají cubanela
  • 2 Grans d'all, triturats
  • 5 Tasses d'aigua
  • 1 Cda. de taronja agra
  • Sal

Per al mofongo:

  • 6 Plàtans verds, pelats
  • 1 Lliura de chicharrón de porc picat
  • 2 Grans d'all triturats
  • ½ Tassa de formatge ratllat
  • Oli

PAS A PAS

1.    Per al mullo: Porta al foc la auyama, les verdures, el ají, els alls i l'aigua, deixar que es cuini fins que la auyama estigui tova. Retira les verdures i el ají, aboca la auyama a la liquadora i liquar fins que no tingui grumolls, porta de nou al foc agrega sal i taronja agra. Reserva en un lloc tebi.

2.    Fregir els plàtans en abundant oli fins que estiguin bullits, triturar-los en un piló amb trossets de chicharrón i l'all, repetir el procés fins a acabar amb tots els plàtans. Donar-li formes de boles i servir amb formatge i el mojito. De ser necessari pots utilitzar un processador d'aliments en comptes del piló.


Podeu trobar aquest ingredient a Fruites i verdures dolces i fresques, carrer de Beethoven, 73-75.