Iuca
Planta de la qual es consumeixen les arrels i les fulles tendres. Les varietats dolces es mengen, sobretot, bullides o fregides en forma similar a les patates.
Es considera un dels primers conreus domesticats a Amèrica del Sud.
![](https://www.gramenet.cat/fileadmin/user_upload/arepa.jpg)
Arepes de iuca amb formatge
INGREDIENTS
- ½ k de iuca
- 350 g de formatge fresc
- Sal
PAS A PAS
1. El primer que farem serà pelar la iuca. Després de llevar-li la corfa, la bullim amb aigua abundant i un poc de sal (després ho podem rectificar). Encara que depén de la varietat concreta de la iuca, en uns 20 minuts aproximadament ja estarà blaneta.
2. Mentrestant, aprofitem per a ratllar el formatge.
3. Quan la iuca estiga llesta, apaguem el foc i l’escorrem. Això sí, no hem de deixar-la refredar completament; després retirem la fibra més grossa que se situa al mig de l’arrel, com hem dit més amunt.
4. A continuació, xafem tota la iuca amb una forqueta o un passapuré, intentant que quede tan fina com siga possible.
5. Quan tinguem fet el puré de iuca, el mesclem amb formatge ratllat i el pastem bé. En este pas podem tornar a corregir el punt de sal si fa falta.
6. En fem porcions xicotetes i formem les arepes de iuca amb formatge. Un consell: és millor que queden primes per a evitar que es trenquen.
7. Greixem una paella amb poc oli i les rostim. Per a fer-ho, quan estiguen un poc daurades, els peguem la volta. Només tardarem entre 3 i 5 minuts a foc mitjà, ja que hem de recordar que la iuca està cuita prèviament. I així de fàcil és esta recepta!
Podeu trobar aquest ingredient a Super Latino, carrer de Beethoven, 56.