Iuca

Planta de la qual es consumeixen les arrels i les fulles tendres. Les varietats dolces es mengen, sobretot, bullides o fregides en forma similar a les patates.

Es considera un dels primers conreus domesticats a Amèrica del Sud.


Arepes de iuca amb formatge

INGREDIENTS

  • ½ k de iuca
  • 350 g de formatge fresc
  • Sal

PAS A PAS

1.      El primer que farem serà pelar la iuca. Després de llevar-li la corfa, la bullim amb aigua abundant i un poc de sal (després ho podem rectificar). Encara que depén de la varietat concreta de la iuca, en uns 20 minuts aproximadament ja estarà blaneta.

2.     Mentrestant, aprofitem per a ratllar el formatge.

3.     Quan la iuca estiga llesta, apaguem el foc i l’escorrem. Això sí, no hem de deixar-la refredar completament; després retirem la fibra més grossa que se situa al mig de l’arrel, com hem dit més amunt.

4.     A continuació, xafem tota la iuca amb una forqueta o un passapuré, intentant que quede tan fina com siga possible.

5.     Quan tinguem fet el puré de iuca, el mesclem amb formatge ratllat i el pastem bé. En este pas podem tornar a corregir el punt de sal si fa falta.

6.     En fem porcions xicotetes i formem les arepes de iuca amb formatge. Un consell: és millor que queden primes per a evitar que es trenquen.

7.     Greixem una paella amb poc oli i les rostim. Per a fer-ho, quan estiguen un poc daurades, els peguem la volta. Només tardarem entre 3 i 5 minuts a foc mitjà, ja que hem de recordar que la iuca està cuita prèviament. I així de fàcil és esta recepta!


Podeu trobar aquest ingredient a Super Latino, carrer de Beethoven, 56.