Festuc

Fruit  que conté una llavor comestible de consistència mantegosa i gust dolç i resinós.

És originari de l’Àsia central i l’Orient mitjà, i es conrea a diversos països mediterranis.


Baklava de festucs, vainilla i aigua de flor de taronger

INGREDIENTS

  • 400 gr de massa de pasta fullada
  • 1 tassa de festucs
  • 1 tassa de nous
  • 1 tassa de mel
  • 1 tassa d'aigua
  •  ½ tassa de sucre
  • 1 beina de vainilla
  • 4 cullerades d'aigua de flor del taronger
  • 200 gr de mantega
  • 1 cucharadita de canyella molta
  •  ½ cucharadita de nou moscada
  • 1 cucharadita de clau molt

PAS A PAS

1.     Pelar els festucs.

2.     Picar els festucs i les nous.

3.     Barrejar amb la canyella, el clau, la nou moscada, dues cullerades de mel i una d'aigua de flor del taronger.

4.     Remoure per a integrar i reservar.

5.     Fondre la mantega durant 30 segons en el micrones i cobrir una safata amb paper per a forn.

6.     Tallar la massa de pasta fullada per la meitat.

7.     Acomodar una capa en la safata i amb l'ajuda d'una brotxa, pintar la superfície de la massa.

8.     Estendre una mica de farciment i cobrir amb una altra capa de pasta fullada. Tornar a repetir fins a acabar amb el farciment i la massa.

9.     Portar a forn moderat durant 15 minuts o fins que la baklava es vegi daurada.

10.  Mentrestant, preparar l'almívar col·locant l'aigua, la resta de l'aigua de flor del taronger, la beina de vainilla partida al mitjà i la mel en una casserola.

11.    Portar a foc moderat. Quan trenqui el bulliment, baixar el foc i continuar la cocció durant cinc minuts. Deixar refredar i retirar la vainilla.

12.   En retirar la baklava del forn, deixar temperar un moment i banyar amb l'almívar.
13.   Quan la baklava de festucs, vainilla i aigua de flor del taronger estigui freda, tallar en cuadraditos i servir.


Podeu trobar aquest ingredient a AWAMI, plaça del Rellotge, 11.