Festuc
Fruit que conté una llavor comestible de consistència mantegosa i gust dolç i resinós.
És originari de l’Àsia central i l’Orient mitjà, i es conrea a diversos països mediterranis.
Baklava de festucs, vainilla i aigua de flor de taronger
INGREDIENTS
- 400 gr de massa de pasta fullada
- 1 tassa de festucs
- 1 tassa de nous
- 1 tassa de mel
- 1 tassa d'aigua
- ½ tassa de sucre
- 1 beina de vainilla
- 4 cullerades d'aigua de flor del taronger
- 200 gr de mantega
- 1 cucharadita de canyella molta
- ½ cucharadita de nou moscada
- 1 cucharadita de clau molt
PAS A PAS
1. Pelar els festucs.
2. Picar els festucs i les nous.
3. Barrejar amb la canyella, el clau, la nou moscada, dues cullerades de mel i una d'aigua de flor del taronger.
4. Remoure per a integrar i reservar.
5. Fondre la mantega durant 30 segons en el micrones i cobrir una safata amb paper per a forn.
6. Tallar la massa de pasta fullada per la meitat.
7. Acomodar una capa en la safata i amb l'ajuda d'una brotxa, pintar la superfície de la massa.
8. Estendre una mica de farciment i cobrir amb una altra capa de pasta fullada. Tornar a repetir fins a acabar amb el farciment i la massa.
9. Portar a forn moderat durant 15 minuts o fins que la baklava es vegi daurada.
10. Mentrestant, preparar l'almívar col·locant l'aigua, la resta de l'aigua de flor del taronger, la beina de vainilla partida al mitjà i la mel en una casserola.
11. Portar a foc moderat. Quan trenqui el bulliment, baixar el foc i continuar la cocció durant cinc minuts. Deixar refredar i retirar la vainilla.
12. En retirar la baklava del forn, deixar temperar un moment i banyar amb l'almívar.
13. Quan la baklava de festucs, vainilla i aigua de flor del taronger estigui freda, tallar en cuadraditos i servir.
Podeu trobar aquest ingredient a AWAMI, plaça del Rellotge, 11.