All

Planta que posseeix un bulb comestible, anomenat cabeça, compost de nombroses unitats, anomenades grans.

Originari de l’Àsia central, és conreat a l’occident des de l’antigor.


All i oli

INGREDIENTS

  • 3 o 4 grans d'all
  • oli d'oliva de gust suau
  • sal

PAS A PAS

1.     Preparem tots els ingredients.

2.     Si voleu, talleu els alls a trossos i poseu-los en un morter.

3.     Tireu-hi un polsim de sal.

4.     Piqueu bé l'all fins que feu una pasta. Per evitar que us saltin, i abans de picar, podeu pressionar cada tros per separat. També podeu aixafar els grans d'all amb un ganivet prèviament.

5.     Aneu picant amb paciència... fins que comenci a fer humitat.

6.     Heu d'anar vigilant sempre la textura de l'allioli... i preveure quina quantitat d'oli admet en cada moment.

7.     No pareu mai de remenar. Si garantiu la textura que s'enganxa a les parets... és que aneu bé.

8.     A poc a poc s'anirà fent una pasta més densa... que admetrà més oli... però no us emocioneu. És molt fàcil que es talli. I així... anar fent fins a aconseguir la quantitat d'allioli desitjada.


Podeu trobar aquest ingredient a Chitkara SL Bonafruita, carrer de Roma, 30.