All
Planta que posseeix un bulb comestible, anomenat cabeça, compost de nombroses unitats, anomenades grans.
Originari de l’Àsia central, és conreat a l’occident des de l’antigor.
All i oli
INGREDIENTS
- 3 o 4 grans d'all
- oli d'oliva de gust suau
- sal
PAS A PAS
1. Preparem tots els ingredients.
2. Si voleu, talleu els alls a trossos i poseu-los en un morter.
3. Tireu-hi un polsim de sal.
4. Piqueu bé l'all fins que feu una pasta. Per evitar que us saltin, i abans de picar, podeu pressionar cada tros per separat. També podeu aixafar els grans d'all amb un ganivet prèviament.
5. Aneu picant amb paciència... fins que comenci a fer humitat.
6. Heu d'anar vigilant sempre la textura de l'allioli... i preveure quina quantitat d'oli admet en cada moment.
7. No pareu mai de remenar. Si garantiu la textura que s'enganxa a les parets... és que aneu bé.
8. A poc a poc s'anirà fent una pasta més densa... que admetrà més oli... però no us emocioneu. És molt fàcil que es talli. I així... anar fent fins a aconseguir la quantitat d'allioli desitjada.
Podeu trobar aquest ingredient a Chitkara SL Bonafruita, carrer de Roma, 30.