Publicacions de seguretat alimentària

   

Què és la histamina?

2023
Versió en castellà
Informació sobre la histamina; una substància que es pot generar en peixos i provocar una intoxicació alimentària.

   
Imatge establiments alimentaris 2022
Anàlisi del Cens Municipal Sanitari d'activitats comercials alimentàries de 2022
Imatge establiments alimentaris 2023
Anàlisi del Cens Municipal Sanitari d'activitats comercials alimentàries de 2023

Guia per a l'aplicació dels autocontrols als establiments minoristes d'alimentació

2022
Versió en castellà
Versió en àrab
Versió en urdú
Versió en xinès
Document de referència i consulta sobre els autocontrols que per normativa han de tenir i omplir els establiments alimentaris.

Els establiments alimentaris de Santa Coloma de Gramenet 2020

Anàlisi del Cens Municipal Sanitari d'activitats comercials alimentàries de 2020.


Els establiments alimentaris de Santa Coloma de Gramenet 2019

Anàlisi del Cens Municipal Sanitari d'activitats comercials alimentàries de 2019.


Sulfits en llegums crus

2019
Informació i dosificació de sulfits en llegums cuits.

Els establiments alimentaris de Santa Coloma de Gramenet 2018

Anàlisi del Cens Municipal Sanitari d'activitats comercials alimentàries a 2018.


Peix Compra i posa't a prova

2018
Informació sobre el peix per fer-ne una compra responsable, amb informació i sense riscos.

Els establiments alimentaris de Santa Coloma de Gramenet

Anàlisi del Cens municipal sanitari d’activitats comercials alimentàries

La informació dels productes alimentaris en el portapreu

2017
La información de los productos alimentarios en el portaprecios (Versión en castellano).
Obligacions informatives en la venda d'aliments no envasats per sectors.

Fires i mercats al carrer
Guia de pràctiques d'higiene per a la venda d'aliments

2016
Requisits higienicosanitaris generals i per sectors, a complir per les parades de les fires a la via pública.

Neteja i desinfecció de vegetals per consumir en cru

2016
Bones pràctiques de manipulació del producte cru per evitar contaminacions.

Els guants en la manipulació d'aliments

2016
Recomanacions higièniques amb els guants d'un sol ús.

Venda segura de gelats i orxates

2016
Condicions higienicosanitàries en la seva venda i conservació.

L'ús de sulfits en preparats carnis

2016
Bones pràctiques d'elaboració per a preparats carnis de xarcuteries i de cansaladeries.

Quins riscos s'amaguen en un oli de fregir?

2015
Versión en castellano
Fitxa sobre les bones pràctiques de manipulació a l'hora de fregir un aliment, i els perills que es poden generar amb una fritura inadequada.

Guia de sanitat i consum d'establiments alimentaris

2007
Català, castellà, àrab, anglès i mandarí
Recull dels punts més importants que cal tenir en compte per obrir un comerç alimentari a la ciutat.