Publicació per a famílies amb canalla de 0 a 3 anys

Difusió a tota la ciutat del material La pantalla apagada

S’han editat 6.000 exemplars de la guia per a famílies Fins als tres anys la pantalla apagada i s’han distribuït a 2024 en serveis de tota la ciutat de salut, educació, atenció social i salut mental. Es tracta d’una publicació on s’explica la importància de no fer-la servir amb canalla, i l’impacte que pot tenir en el seu desenvolupament físic i motor, emocional i intel·lectual.

Foto amb la guanyadora del premi, el regidor i la professora responsable

Lliurement del premi a l'artista i aula guanyadora del premi de cartells de sexe segur

El 27 de novembre de 2023 es va lliurar el premi individual a l'Ana Vázquez i el col·lectiu a l'aula de 2n de batxillerat de l'Ins Ramon Berenguer VI, del 7è Concurs de Cartells de sexe segur i prevenció de la sida. Després de l'acte, presidit per Aitor Muñiz, regidor de Joventut de l'Ajuntament, es va fer un taller sobre l'històric dels cartells fets al Servei al voltant del Dia mundial de la Sida.

Foto dels assistents a la formació

Sessions formatives sobre socioaddiccions i conductes de risc

Durant el mes de novembre i desembre s'han impartit dues sessions de formació adreçat a agents socials de la ciutat. En una s'ha tractat què són les socioaddiccions, quines són les més freqüents, com detectar-la i com oferir un tractament.
En l'altre s'ha exposat l'impacte que té l'ús de les pantalles a la petita infància -tan en l'infant com en qui en té cura- i quines alternatives hi ha al seu ús.

Portada d'una guia per a professionals sobre la mutilació genital femenina

Formació sobre mutilació genital femenina

Impartida per la Fund. Wassu, el 22 de novembre de 2023 s'ha organitzat una formació sobre la mutilació genital femenina en la que han assistit vint persones.
La seva finalitat era donar eines a professionals per conèixer les diferents modalitats que n'hi ha, situar aquesta pràctica en un context cultural, ser capaç de detectar nenes que estan en risc de ser víctimes d'aquesta pràctica al país d'origen de la seva família, i actuar d'una manera preventiva davant d'aquests casos.

Imatge d'una taula rodona de la Jornada

VI Jornada Salut mental i addiccions: La solitud

El 27 d'octubre el Servei de Salut pública i la Taula Salut mental i addiccions ha celebrat la VI jornada biennal. Enguany ha tractat sobre la solitud, reflexionant sobre si aquesta afavoreix tenir un problema de salut mental o de drogues, i si tenir un trastorn en primera persona o en un/a familiar, afavoreix la soledat.

Campanya Pantalles 0-3 anys

El 16 de març l’Ajuntament va presentar la Campanya de prevenció de l’ús de pantalles de 0 a 3 anys. El seu grup motor està format pel Servei de Salut pública, el CSMIJ, Bressolgramenet, el Servei d’Educació, Infància i Joventut i la consultora Anna Ramis.
La iniciativa es va iniciar mesos enrere amb accions de formació i sensibilització a professionals . El lema de la campanya i el seu vídeo és “La seva connexió depèn de tu” i pretén sensibilitzar, prevenir l'ús de les pantalles i oferir alternatives saludables.

Formacions en manipulació d'aliments

Per facilitar que professionals d'establiments alimentaris minoristes de la ciutat, tinguin aquesta formació obligatòria i que cal actualitzar cada tres anys, el Servei de Salut pública ha ofert tres cursos gratuïtament a febrer i març.
Realitzats a diferents barris de la ciutat, han comptat amb la participació de 112 professionals, els quals han rebut material informatiu i un certificat d'assistència. 

1a Jornada Benestar emocional i addiccions

El 16 de març durant el matí i la tarda es va celebrar la jornada amb una part pensada més per professionals i una segona més per a famílies.
Va incloure ponències, teatre educatiu, experiència de treball emocional, presentació de l'estudi sobre jocs en línia i e-apostes i l'inici de la campanya Pantalles 0-3.
Al matí van assistir un total de 78 persones i a la tarda 14.

1a Milla intergeneracional per la Salut i l'exercici físic

El diumenge 5 de març a la llera del riu Besòs, es va celebrar la 1a Milla amb la participació d'unes 150 persones, les quals van córrer sense competir després de fer un escalfament, amb un últim recorregut en el que participaven junts un infant, una persona adulta i una gran.
L'activitat es va concloure amb una classe de zumba i va comptar amb el suport de l'Institut Català d'Oncologia, Duet Sports, Bimi i Alliance vending.Podeu mirar el vídeo.

Lliurement del premi del VI Concurs de cartells de sexe segur

El 5 de desembre a l'Institut Ramon Berenguer IV s'ha lliurat el premi al millor cartell del concurs a na Queralt Martínez, i el col·lectiu a la professora Mònica Febrer com a representant de 2n de Batxillerat artístic.
El cartell ha estat la imatge de la Campanya de Sexe segur i prevenció de la sida de 2022.