Publicació per a famílies amb canalla de 0 a 3 anys

Difusió a tota la ciutat del material La pantalla apagada

S’han editat 6.000 exemplars de la guia per a famílies Fins als tres anys la pantalla apagada i s’han distribuït a 2024 en serveis de tota la ciutat de salut, educació, atenció social i salut mental. Es tracta d’una publicació on s’explica la importància de no fer-la servir amb canalla, i l’impacte que pot tenir en el seu desenvolupament físic i motor, emocional i intel·lectual.

Foto amb la guanyadora del premi, el regidor i la professora responsable

Lliurement del premi a l'artista i aula guanyadora del premi de cartells de sexe segur

El 27 de novembre de 2023 es va lliurar el premi individual a l'Ana Vázquez i el col·lectiu a l'aula de 2n de batxillerat de l'Ins Ramon Berenguer VI, del 7è Concurs de Cartells de sexe segur i prevenció de la sida. Després de l'acte, presidit per Aitor Muñiz, regidor de Joventut de l'Ajuntament, es va fer un taller sobre l'històric dels cartells fets al Servei al voltant del Dia mundial de la Sida.

Foto dels assistents a la formació

Sessions formatives sobre socioaddiccions i conductes de risc

Durant el mes de novembre i desembre s'han impartit dues sessions de formació adreçat a agents socials de la ciutat. En una s'ha tractat què són les socioaddiccions, quines són les més freqüents, com detectar-la i com oferir un tractament.
En l'altre s'ha exposat l'impacte que té l'ús de les pantalles a la petita infància -tan en l'infant com en qui en té cura- i quines alternatives hi ha al seu ús.

Portada d'una guia per a professionals sobre la mutilació genital femenina

Formació sobre mutilació genital femenina

Impartida per la Fund. Wassu, el 22 de novembre de 2023 s'ha organitzat una formació sobre la mutilació genital femenina en la que han assistit vint persones.
La seva finalitat era donar eines a professionals per conèixer les diferents modalitats que n'hi ha, situar aquesta pràctica en un context cultural, ser capaç de detectar nenes que estan en risc de ser víctimes d'aquesta pràctica al país d'origen de la seva família, i actuar d'una manera preventiva davant d'aquests casos.

Imatge d'una taula rodona de la Jornada

VI Jornada Salut mental i addiccions: La solitud

El 27 d'octubre el Servei de Salut pública i la Taula Salut mental i addiccions ha celebrat la VI jornada biennal. Enguany ha tractat sobre la solitud, reflexionant sobre si aquesta afavoreix tenir un problema de salut mental o de drogues, i si tenir un trastorn en primera persona o en un/a familiar, afavoreix la soledat.

Campaña Pantallas 0-3 años

El 16 de marzo, el Ayuntamiento presentó la Campaña de prevención del uso de pantallas de 0 a 3 años. Su grupo motor está formado por el Servicio de Salud pública, el CSMIJ, Bressolgramenet, el Servicio de Educación, Infancia y Juventud y la consultora Anna Ramis. La iniciativa se inició meses atrás con acciones de formación y sensibilización a profesionales. El lema de la campaña y su vídeo es “Su conexión depende de ti” y pretende sensibilizar, prevenir el uso de las pantallas y ofrecer alternativas saludables.

Formaciones en manipulación de alimentos

Para facilitar que profesionales de establecimientos alimentarios minoristas de la ciudad, tengan esta formación obligatoria y que es necesario actualizar cada tres años, el Servicio de Salud pública ha ofrecido tres cursos gratuitamente en febrero y marzo.
Realizados en diferentes barrios de la ciudad, han contado con la participación de 112 profesionales, que han recibido material informativo y un certificado de asistencia.

1a Jornada Bienestar emocional y adicciones

El 16 de marzo durante la mañana y la tarde se celebró la Jornada con una parte pensada más para profesionales y otra para familias.
Incluyó ponencias, teatro educativo, experiencia de trabajo emocional, presentación del estudio sobre juegos online y e-apuestas, y el inicio de la campaña Pantallas 0-3 años.
Por la mañana asistieron un total de 78 personas y por la tarde 14.

1a Milla intergeneracional por la Salut y el ejercicio físico

El domingo 5 de marzo en el cauce del río Besòs, se celebró la 1ª Milla con la participación de unas 150 personas, las cuales corrieron sin competir después de hacer un calentamiento, con un último recorrido en el que participaban juntos un niño, una persona adulta y una mayor.
La actividad se concluyó con una clase de zumba y contó con el apoyo del Institut Català d'Oncologia, Duet Sports, Bimi y Alliance vending. Un resumen de la jornada en este vídeo.

Entrega del premio del VI Concurso de carteles de sexo seguro

El 5 de diciembre en el Instituto Ramon Berenguer IV se ha entregado el premio al mejor cartel del concurso a Queralt Martínez, y el colectivo a la profesora Mònica Febrer como representante de 2º de Bachillerato artístico.
El cartel ha sido la imagen de la Campaña de Sexo seguro y prevención del sida de 2022.