Sara Martínez Zapata

Grup municipal del PSC

Setena Tinenta d'alcaldessa de l'Àrea de Cultura, Esports i LGTBI.

Regidora del Districte IV.

Correu electrònic:

Nascuda a Santa Coloma de Gramenet, en 1989, ha viscut tota la seva infància i adolescència en el Barri Riera Alta, va estudiar primària en el col·legi Pallaresa i secundària en l'Institut IES Numància.

Va estudiar Llicenciatura en Humanitats en la Universitat Pompeu Fabra, especialitzada en Història de l'Art.

Posteriorment va realitzar el seu primer Màster en ESDI, per la URL d'Assessoria de l'Estilisme, Imatge, Marquèting i comunicació en moda, posteriorment va realitzar el Màster de Professorat d'Institut i secundària en Ciències Socials en la UAB. El mateix any va realitzar també un CP nivell 3 en Dinamització sociocultural en Fundació Pere Tarres. I de les últimes formacions en nivell superior ha realitzat el Postgrau Interuniversitari en Polítiques d'Igualtat de Gènere en la gestió Pública de la Universitat de Barcelona.

Al llarg de la seva trajectòria laboral ha realitzat altres cursos, tallers, fòrums i jornades de manera complementària en matèries com: la promoció de la convivència ciutadana a partir de l'educació i la cultura, connexió amb els joves, gestió de lideratge, coaching, PNL, així com un Erasmus Plus a Bologna: Connectar els valors històrics europeus amb les/els joves actuals. I especialment diverses jornades, conferències i formacions relacionades amb polítiques feministes i abolicionistes.

En relació a la seva trajectòria professional durant els seus anys d'estudiant va treballar en l'atenció al públic en diferents botigues de Barcelona durant 9 anys, posteriorment va treballar en control de Qualitat de l'Educació en la Fundació de la UAB. I els anys més recents ha treballat com a Tècnica de Cultura a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Tècnica d'Ocupació i Referent d'Ocupació Juvenil en Grameimpuls.

Els últims tres anys ha treballat en l'Àrea de polítiques de Gènere en La CIBA, Espai de recursos per a dones, innovació i economia Feminista, en projectes de línies transversals, però especialment com a tècnica referent de les linies vinculades a la coeducació, la recuperació de la memòria històrica amb perspectiva de gènere, projectes juvenils, així com la gestió de xarxes socials.

Es declara amant dels animals, la naturalesa, l'Art i la cultura. Ferma defensora del feminisme i els valors d'esquerres. I amb totes les seves esperances posades en les noves generacions com a agents de canvi per a una societat més justa i millorada.

Sou brut anual: - 55.060 €. Aquesta retribució anual va ser establerta per acord de Ple Municipal el 3 de juliol de 2023.

Declaració d'activitats, béns i retribucions brutes anuals. Declaració corresponent a 2023.