Mireia González Sáez

Grup municipal del PSC

Sisena Tinenta d'alcaldessa de l'Àrea de Ciutat Educadora, Infància i Joventut.

Regidora del Districte III.

Presidenta de l'empresa municipal Bressolgramenet. S.A.

Correu electrònic: gonzalezsmi-bdc@gramenet.cat

Formació i trajectòria personal
La meva vida escolar comença al barri de Singuerlín a l’antiga Llar d’Infants Sant Miquel i posteriorment a l’Escola Jaume Salvatella, de la qual guardo magnífics records d’infantesa. Més tard, vaig cursar la secundària a l’institut Ramon Berenguer IV, on vaig escollir orientar la meva trajectòria professional cap a l’àmbit tecnològic. Vaig iniciar estudis d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports a la UPC de Barcelona, però posteriorment la meva passió i vocació em van reclamar. L’educació havia de ser el meu camí professional i vaig estudiar Pedagogia a la Universitat de Barcelona. Tot seguit em vaig especialitzar amb un postgrau sobre “Lideratge i comunicació en l’àmbit educatiu” per la mateixa universitat i més tard amb el màster “Educació en valors i ciutadania”, que estic  a punt de finalitzar.

Els meus estudis de Pedagogia em van permetre passar una temporada estudiant a la Freie Universität de Berlín, on vaig poder apropar-me a la realitat alemanya a través de la implicació i participació en una entitat juvenil berlinesa i en el moviment estudiantil a la universitat. Pel que fa a la trajectòria professional, vaig començar a treballar als 16 anys com a informadora juvenil a la nostra ciutat, fet que indubtablement ha marcat la meva acció cívica i relació amb Santa Coloma. He combinat estudis i feines durant tota la meva vida, i he pogut gaudir de l’educació des de moltes vessants: suport educatiu, gestió i planificació de projectes, formació a joves i professionals, direcció d’accions socioeducatives, etc. Quan vaig entrar a la universitat vaig començar a treballar a Rodalies de Catalunya (Renfe) com a personal d’atenció al client i he continuat fins als inicis del 2015, quan vaig decidir optar per una excedència i dedicar-me  exclusivament a la meva professió com a pedagoga. Poc després inicio aquest camí que em porta avui a desenvolupar una tasca apassionada com a regidora ponent d’Educació, Infància, Joventut i Polítiques d'Igualtat.
 
Trajectòria cívica

La meva vida cívica està lligada a la meva activitat en diferents entitats i moviments participatius de la ciutat. El meus primers records passen per la vinculació amb esplais i entitats de lleure del barri i per una acció inoblidable: a sisè de primària vaig poder promoure amb la meva escola i el Casal d’Amistat amb Cuba un intercanvi de cartes i experiències amb nens/es de l’Havana de l’Est, ciutat agermanada amb la nostra i poc després vam rebre la visita del seu alcalde a l'escola, quins grans records! Poc després, quan vaig entrar a l’institut, vaig participar a la JESC (Joves Estudiants de Santa Coloma), entitat juvenil que promovia la mobilització estudiantil i que vaig presidir durant uns anys. A través de l’institut, però, vaig poder-me implicar en una de les experiències que ha marcat la meva vida: la col·laboració en un projecte de cooperació educativa amb els campaments de refugiats sahrauís. Durant sis anys vaig viatjar als campaments per donar suport educatiu i de lleure. Aquesta experiència va iniciar el que ha estat la meva vinculació amb aquest territori i els posteriors treballs i projectes duts a terme amb aquest poble. Més tard, i ja començada la meva carrera de Pedagogia, vaig ser cofundadora d'una de les entitats referents de l’àmbit educatiu de la ciutat, Educere, que aplega joves educadors/es per treballar projectes de participació democràtica, acció socioeducativa i desenvolupament del pensament crític.

Trajectòria política
Pel que fa a la trajectòria política directament relacionada amb el partit, vaig entrar a formar part de les Joventuts Socialistes de Santa Coloma quan tenia 16 anys amb responsabilitat en les àrees de Cooperació i Solidaritat, i més tard d’Educació, de la mà d’un grup de joves molt motivats/des per treballar per a la nostra ciutat. Als 18 anys vaig passar a una militància activa però lluny de l’àrea més executiva i és, en els últims temps, que em reincorporo per ser secretària d’Educació i adjunta a política municipal a la JSC i adjunta a la secretaria d’Educació del PSC, càrrec que a dia d’avui encara mantinc a l’executiva del partit a la ciutat.
Trajectòria institucional

Inicio la meva trajectòria institucional en aquest mandat. 

Sou brut anual: - 55.060 €. Aquesta retribució anual va ser establerta per acord de Ple Municipal el 3 de juliol de 2023.

Declaració d'activitats, béns i retribucions brutes anuals. Declaració corresponent a 2023.