Activitats febrer 2021

Envelliment actiu

Imatge calendari febrer 2021
Clica la imatge per descarregar el calendari

L'hora de la màgia

Divendres, 26 de febrer de 2021 a les 17 hores

Petits jocs i trucs fàcils per sorprendre a tota la família. Un taller que pots compartir-lo amb tots.

A càrrec de Jordi Cambras.


Salut i llibres. La literatura que cura

Dimecres, 24 de febrer a les 10 hores

Que la literatura és una bona medicina pel cor, pel cap, per l’ànima no se li escapa a ningú. Ja ho deia el doctor Miguel Masgrau que les paraules afecten l’ànim, però també la salut del cos. Afirma que poden ser tòxiques o bé un antídot. I la medicina hi és molt present en la literatura. En aquesta xerrada ens n’adonarem a través d’una bona colla de títols que ens permetran gaudir d’un bon estat de salut.

A càrrec de Martí Gironell.


Fem memòria

Dimarts, 23 de frebrer a les 10 h.

Facilitarem eines per treballar la memòria i l'agilitat mental gaudint una bona estona.

A càrreg de María Rodríguez


Un tour des del sofà

Divendres, 19 de febrer a les 17 hores

Mitjançant la fotografia i amb la participació d’experts, farem un itinerari virtual per Santa Coloma de Gramenet. Coneixerem la historia que acompanya als edificis més emblemàtics, així com anècdotes i altres dades d’interès. A càrrec de Lluís Agustí.


“L’ Any Nou Xinès 2021” Sento ESPECIAL ANY XINÉS

Dimecres, 17 de febrer

L'Any Nou Xinès també anomenada a la Xina la Festa de la Primavera, és la festivitat tradicional més important del calendari xinès, celebrada també en altres països de l'Àsia oriental. La celebració es basa en el calendari lunisolar utilitzat tradicionalment a la Xina. Les activitats comencen el primer dia del mes lunar i terminen el dia quinze, quan es celebra la Festa dels Fanals. Aquest any 2021 va començar el dijous, dia 11 de febrer i s'allargarà fins divendres, dia 26 de febrer. Aquest és l'any del bou, un signe que representa la perseverança, tenacitat i altra característica del bou és que posen molta obstinació en el que fan. Us deixem una petita mosta de la celebració de l'any Xines "La dansa de fanalets de peix de Qingtian" cedeix el vídeo l'Associació Cultural Popular Xinesa i és coorganitzadora de l'Any Nou Xinès a Santa Coloma.

També volem compartir amb tots i totes, l'activitat de sensibilització El Triple Check: #versióAnyNouXinès: La Xarxa de Valors i l'Equip de Mediació us presentem una nova versió del Triple Check. Una campanya de sensibilització que busca conscienciar de la importància de contrastar la informació que ens arriba a través de les pantalles, per evitar els falsos rumors. La campanya amb els tres personatges (Pinotxo, Monstre i Sòcrates) afavoreix la importància de reflexionar davant dels tòpics, prejudicis i estereotips que de vegades utilitzem per comunicar-nos i que poden fer mal a algunes persones. L'objectiu és reflexionar, capgirar i actuar davant algunes informacions que ens arriben a través de les xarxes socials i compartir l'estratègia del Triple Filtre de Sòcrates com a fil conductor (veracitat, bondat, utilitat). https://www.youtube.com/watch?v=pMprm4AgQcU&t=6shttps://www.youtube.com/watch?v=pMprm4AgQcU&t=6s


Si voleu més informació relativa a la programació d'aquest any podeu consultar la pàgina: https://www.gramenet.cat/ajuntament/arees-municipals/xarxa-de-valors/any-nou-xines-2020/.  A càrrec de Xarxa de Valors (Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme)

Lectures a cau d'orella

Dimarts, 16 de febrer a les 11h.

Escoltem una selecció de petits relats i alguna poesía que han escollit i ens llegiran plegats aquestes reconeguts actors. A càrrec de Toni Sevilla i Lluïsa Mallol.


Maquillatges de Carnaval

Divendres 12 de febrer, 17:00 hores

Per complementar una bona disfressa per als / les néts / es un bon maquillatge, però per que no també per a nosaltres / es ..... A càrrec de Sílvia Ferrari.


Seguretat ciutadana: Consells de seguretat a la llar

Dimarts, 9 de febrer

Mossos d’Esquadra ens indicarà quines mesures em de portar a terme per estar segurs a la nostra llar. A càrrec de Mossos d’Esquadra.


Nutrició i alimentació: prevenir malalties a l'hivern. Reforçar defenses

Divendres, 5 de febrer a les 17 hores.

Conduït per Meritxell ens endinsarà en els problemes relacionats amb el fred i ens mostrarà com podem ajudar al nostre cos a estar protegit.
A càrrec de Meritxell Bansell.


Gestió de fotografia a través del mòbil

Dimarts, 2 de febrer a les 10 hores.

Manel ens mostra de manera senzilla algunes accions necessàries per al tractament de les fotografies que es realitzen a través de el telèfon mòbil.
A càrrec de Manel Miralles.