Activitats març 2021

Envelliment actiu

Imatge calendari març 2021
Clica la imatge per descarregar el calendari

Remeis naturals imprescindibles per tenir a casa

Divendres, 26 de març a les 17 hores

Una saviesa mil·lenària que actualment es va recuperant. Aquí podreu descobrir les principals propietats d’algunes de les herbes remeieres i aromàtiques més freqüents del nostre país. A càrrec de Manantial de la Salut


La cuina de la Loli: Crema de carbassa

Dimecres, 24 de març a les 10 hores

Loli de “La Cuina de la Loli”,  col·labora amb el servei d’Envelliment Actiu, portant-nos a la seva cuina, la recepta de com preparar una boníssima crema de carbassa.  A càrrec de “La Cuina de la Loli” (col·laboració)


En primera persona: Joma

Dimarts, 23 de març a les 10 hores

Avui serà en Joma, qui ens obrirà les portes del seu estudi per explicar-nos la seva feina de gairebé 50 anys com dibuixant i articulista de la imatge a diversos diaris i revistes, ens explicarà com neixen les idees, ens ensenyarà algunes de les seves il·lustracions i llibres i en directa ens farà un sorprenen dibuix...Ah, i també ens explicarà els seus vincles personals amb Santa Coloma. A càrrec de  Joma


Especial dia del Pare-Avi

Divendres, 19 de març a les 17 hores

Podrem reflexionar plegats, de la mà d’una psicòloga, quins són els canvis de perspectives que adopta El pare quan “es converteix” en avi..  A càrrec de Pilar Arlandiz


Més enllà de les pors, auto-cura del dia a dia

Dimecres, 17 de març a les 10 hores

Estar bé amb un mateix perquè sabem mirar-nos, ser conscients de tenir cura de nosaltres mateixos i regalar-nos temps per gaudir... un recull d’indicacions per fer que les angoixes i les pors, no estiguin pendents més del compte. A càrrec de Isabel Rocatti


#TripleCheck: L'Origen

Dimarts, 16 de març a les 10 hores

El #TripleCheck és una campanya de sensibilització que busca conscienciar de la importància de contrastar la informació que ens arriba a través de les pantalles, per evitar els falsos rumors.

La campanya amb els tres personatges (Pinotxo, Monstre i Sòcrates) afavoreix la importància de reflexionar davant dels tòpics, prejudicis i estereotips que de vegades utilitzem per comunicar-nos i que poden fer mal a algunes persones.

L’objectiu és reflexionar, capgirar i actuar davant algunes informacions que ens arriben a través de les xarxes socials i compartir l’estratègia del Triple Filtre de Sòcrates com a fil conductor: veracitat, bondat, utilitat.

En aquesta edició presentem als 3 personatges que participen a la campanya i l'origen de la trama que  anirem desenvolupant en diferents píndoles  que abordaran diverses temàtiques.


SONGSBUSTER Música de pel·lícules: CINEMA CLÀSSIC

Divendres, 12 de març a les 17 hores

Jordi Fernández (músic, compositor i cantant) ens ofereix un espectacle de maquíssimes BANDES SONORES que ens faran viatjar dins de grans pel·lícules sense moure’ns del sofà. Escoltarem la música, veurem algunes escenes i coneixerem anècdotes interessants!. En aquesta ocasió podrem gaudir del capítol temàtic CINEMA CLÀSSIC (Casablanca, Dos Hombres y un destino,...) Us ho perdreu?! També ens explicarà el vincle que te amb Santa Coloma de Gramenet. A càrrec de  Jordi Fernàndez


Com explicar un conte als nets i les netes

Dimecres, 10 de març a les 10 hores

A quin infant no li agrada que el seu avi o avia li expliqui un conte? Descobreix algunes tècniques i petites idees i suggeriments que us facilitaran que la lectura del conte o la narració sedueixen als vostres nets i/o a les vostres nets. A càrrec de Berta Rubio.Especial Dia de les Dones, 8 de març

Dimarts, 9 de març a les 10 hores

“La força de les dones als barris” i “25 anys conquerint drets”

La CIBA col·labora amb el Programa d’Envelliment Actiu per a la celebració del 8 de març, amb dos vídeos que recuperen la memòria històrica de l'associacionisme i el moviment de dones a la ciutat.

A càrrec de La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.


La història de Catalunya mitjançant les novel·les

Divendres, 5 de març a les 17 hores

*Activitat que es va anunciar al gener (29/01) però no es va arribar a emetre 

Periodista i escriptor, amb una llarga llista de novel·les amb base històrica publicades, ens farà un recorregut de recomanacions de lectures que ens ajudaran a descobrir la nostra història d’una forma amena i propera.

A càrrec de Martí Gironell


Lectures a l'oïda: Rubén Martínez

Dimecres, 3 de març a les 10 hores

Gabriel Garcia Márquez, Julio Cortázar, Clarice Lispector, Ednodio Quintero.. Abocant-nos als contes i textos d’aquests grans autors llatinoaméricana ens passejarem per lectures universals.

A càrrec de Rubén Martínez.


Plourà o farà sol?

Dimarts, 2 de març a les 10 hores

La climatologia i la meteorologia ens condicionen el dia a dia. Podem aprendre a entendre els conceptes bàsics, els mapes del temps i els senyals atmosfèrics per poder mirar el cel i saber què ens espera.

A càrrec d’Univers Quark