QUI SOM?

Imatge del logo Envelliment Actiu

El departament d’Envelliment Actiu neix per complir amb les premisses, tal i com ho defineix l’Organització Mundial de Salut (OMS) “el procés d’optimització al llarg de la vida de les oportunitats de salut, participació i seguretat amb la finalitat de millorar la qualitat de vida a mesura que les persones  envellim”. El terme actiu no es refereix sols a la capacitat d’estar físicament actiu, de fer activitats, sinó, principalment, a la participació en la vida econòmica, política, social, cultural i cívica. 

Davant d’aquesta premissa molt important el servei d’Envelliment Actiu té com objectiu principal fomentar les línies d’actuació següents:

  • Reconèixer i posar en valia l’experiència i la important contribució social de les persones grans a la societat. 
  • Treballar per la independència, autonomia i capacitat de les persones grans de manera holística per la pròpia persona (cos, ment i cor), amb un mateix i amb la resta.
  • Sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de l’envelliment actiu.
  • Promoure una ciutat inclusiva per a totes les edats, fomentant les accions Inter generacionals.   

Segons dades del IDESCAT publicades l’últim any (2019),  la població total del municipi de Santa Coloma de Gramenet és de 119.215 habitats, dels quals tenen 65 anys o més 23.397 habitants, això representen el 19,62 % de la població de la ciutat. A Catalunya el percentatge és de 18,79%, pel que es major a la nostra ciutat.