Amics de la gent gran

Foto de gent gran

Som una organització de voluntariat que treballem per millorar la qualitat de vida de la gent gran. La nostra missió és lluitar contra la soledat i la marginació social de les persones grans, mitjançant l'acció de voluntàries i voluntaris que les acompanyen i la sensibilització de la societat.

La missió d’Amics de la gent gran es concreta en tres accions:


•    L’acompanyament emocional de persones grans.
•    La seva dinamització social.
•    La sensibilització de la societat sobre la realitat en què viuen les persones ancianes.

Acompanyament a domicili/residència: Aquest programa consisteix en la visita setmanal d’un voluntari a casa o residència d’una persona gran, per un espai aproximat de dues hores. D’aquesta manera, amb el temps, s’estableix un vincle afectiu i de confiança entre el voluntari i la persona gran.
L’acompanyament a domicili ofereix suport afectiu i nous vincles de relació a la gent gran que els permet trencar amb la seva solitud. Però, a més d’alleugerir les situacions de soledat i/o aïllament, el suport afectiu que rep la persona gran l’ajuda a reforçar els seus recursos personals, com l’autoestima, la capacitat d’adaptació, la capacitat de relació amb els altres, etc.
El nostre compromís és que aquest suport emocional es mantingui fins a la mort de la persona gran.


Tertúlies a domicili: Periòdicament organitzem reunions perquè la gent gran comparteixi una tarda de conversa, berenar i activitats amb altres persones grans i voluntaris. Les tertúlies suposen una activitat de lleure que permet potenciar les relacions de grup, entre les pròpies persones grans i també entre aquestes i els voluntaris. D’altra banda, també els permet potenciar les seves capacitats personals, mitjançant petites activitats, tallers, jocs, cants, etc.
les Tertúlies a domicili, consisteixen en la visita d’un grup de 3 o 4 voluntaris a casa d’una persona gran. El voluntaris li porten el berenar, però sobretot li porten alegria i amistat. Només són unes poques hores... però molt útils.


Vacances amigues: L’estiu és un dels moments de l’any més difícils per a la gent gran que pateix soledat. D’una banda, la calor afebleix encara més el seu estat físic, però sobretot, l’absència de veïns i de referents intensifica el seu aïllament. Per combatre aquestes situacions, cada estiu -entre els mesos de juliol i setembre- organitzem quatre torns de vacances adaptades a les necessitats específiques de la gent gran: les vacances amigues.


Són unes estades que permeten a les persones grans sortir dels seus domicilis, gaudir de tallers i activitats i establir nous vincles d’amistat. Durant una setmana, surten de la ciutat i comparteixen el seu dia a dia amb d’altres persones grans i amb un grup de voluntaris eminentment joves, per promoure l’intercanvi generacional. És un espai de convivència, d’oci i de recuperació anímica i física.


La màgia de les estades és la descoberta que és possible conviure, malgrat pertànyer a generacions diferents. I a la tornada, el desig unànime de retrobar-se el proper any.

Logo d'Amics de la gent gran

Amics de la gent gran

C/ Wagner, 19

Telèfon 630 539 562 (de dilluns a divendres de 9.00 a 14.30, dilluns, dimecres i dijous de 17.00 a 19.00 i dimecres de 15.00 a 19.00 presencial)

santacoloma@amicsdelagentgran.org

Web

Web Amics de la gent gran

Facebook

Perfil Amics de la gent gran

Twitter

Perfil Amics de la gent gran

 

 

 

Nombre de professionals: 1 a Santa Coloma i 22 en total

Nombre de voluntaris: 45

Nombre d’usuaris: 34