XVI Mostra d'Arts escèniques (curs 2022-2023)

31 de maig - Teatre Sagarra (17.00 a 19.00)

Enguany els centres participants presentaran les seves obres inspirades en la temàtica ‘El viatge’ amb motiu del 150 aniversari de La volta el món en 180 dies de Julio Verne:

Aquests són els títols de cadascuna de les obres que es representaran al Teatre Sagarra:

  • Escola Ausiàs March – L’acollida
  • Escola Salvat i Papasseit – Zapping
  • Institut Can Peixauet – Pis d’estudiants
  • Institut Numància – La volta al món en 80 dies
  • Escola Torre Balldovina - La flor que volia volar

L’edició d’aquest any de la Mostra d’Arts Escèniques serà la setzena que el Pla educatiu d’entorn de la ciutat realitzarà en col·laboració amb  pràcticament totes escoles i instituts de la ciutat, que han realitzat tallers de teatre com a activitat  extraescolar dins del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives (PEE-PMOE).

'EQM serveis culturals' ha estat la entitat de la ciutat encarregada de fer els tallers de teatre i de la presentació dels grups i de l’animació de la Mostra.


La Mostra d’Arts Escèniques comprèn les categories artístiques del cant coral i el teatre. Tots els centres educatius que volen participar preparen una obra teatral i/o una cantata. Es tracta d’una tasca que requereix una gran dedicació tant dels i les alumnes com del professorat, i d'una eina molt potent que afavoreix, entre d’altres, l’expressió oral i corporal, la desinhibició i la concentració.

La Mostra és fruit de la suma d’esforços de tots els implicats: alumnes, mestres, professorat de l’Escola Municipal de Música, Centre de Recursos Pedagògics (CRP), Equip d’Assessors de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social (ELIC), Servei d’Educació de l’Ajuntament i professionals de les arts escèniques.