El programa LECXIT té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels i les infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i les nenes que participen en el programa.

L’alumnat de diferents nivells i centres educatius es troben un cop per setmana a les biblioteques municipals (biblioteca de Can Peixauet i del Fondo) per compartir una estona de lectura i parlar del que han llegit. Hi participen alumnes de primària i de secundària i ciutadans i ciutadanes compromeses amb el voluntariat, comptant amb l’assessorament de la Fundació Bofill.

Aquesta activitat durant el passat curs 2020-21, es va veure afectada per la situació sanitària i les restriccions establertes.  Aquest curs 2021-2022 l’activitat es torna a desenvolupar a les biblioteques de la ciutat; biblioteca del Fondo, Biblioteca de Can Peixauet i Biblioteca de Sínguerlin, on totes les tardes de dilluns a divendres hi participen diferents centres educatius de la ciutat.