Fils, espai de famílies

L’espai de famílies Fils és un espai dissenyat per a vosaltres, les famílies, amb l’objectiu d’esdevenir un lloc de trobada, de formació i de reflexió sobre aspectes relacionats amb l’educació, posant a la vostra disposició tota una sèrie de recursos, tallers, debats i idees.

Acte inaugural Fils, espai de famílies

Armando Bastida és infermer de pediatria, pare de tres fills i autor dels llibres "Sóc pare: com criar als teus fills amb sentit comú" i "Sana, Sanita", i fundador del portal web "Criar amb Sentit Comú", on exerceix com a coordinador i professional de suport per a mares i pares.

Durant més de 11 anys s'ha dedicat a la divulgació de temes relacionats amb la salut i l'educació dels nens i nenes, tant en xarxes socials, on compta amb més de 250 mil seguidors, com en diverses publicacions online, amb centenars d'entrades en diferent blogs, com a través de les seves desenes de xerrades i conferències.

Sobre la xerrada "Educar amb sentit comú 

Encara criar un nadó és esgotador físicament i mentalment, a nivell educatiu podria considerar l'etapa més fàcil per a una parella, perquè encara no ha de preocupar de la seva educació i de transmetre-uns valors, bàsicament per la incapacitat de comprendre aquests missatges.

A mesura que el nadó creix seves necessitats ja no són només bàsiques, ja que en començar a interaccionar amb l'entorn sorgeixen noves necessitats relacionades amb la socialització, i alhora els primers conflictes amb altres nens, amb mare i / o pare, i en conseqüència apareix la necessitat que els adults comencem a educar-lo.

Això vol dir que hem de posar èmfasi en transmetre els valors i normes socials que volem que rebi. Uns valors i normes que l'ajudin a respectar el seu entorn, als qui l'envolten, i que li facin veure que forma part d'alguna cosa molta més gran que ell mateix / ai la seva família, i que també és mereixedor / a del respecte per part de els altres.