La Lligueta del Besòs es realitza conjuntament amb el municipi de Badalona i la col·laboració del Consell Esportiu del Barcelonès Nord. S’organitza una lligueta mixta amb els i les alumnes de 6è de primària dels centres escolars de Santa Coloma de Gramenet i Badalona que es troben propers en el territori.

Durant el curs es dur a terme una lliga de “Colpbol” a les escoles i al final es fa una jornada de cloenda on es troben tots els centres participants. La lligueta vol ser molt més que una sèrie de partits on els nens i les nenes mostren la seva tècnica amb la pilota o la seva capacitat per sortejar rivals, sinó que vol ser una estratègia per arribar als i les infants a través de l’esport i transmetre valors positius.

L’objectiu de la lligueta és potenciar l’educació en valors, la interrelació i el treball en xarxa entre l’alumnat dels dos municipis a través de la pràctica esportiva, fomentant, d’aquesta manera, l’adquisició d’hàbits saludables. D’altra banda, també es busca treballar capacitats o aspectes com la tolerància, la frustració, la gestió del conflicte, el joc net o el compromís, així com el respecte, la superació, l’esforç i la humilitat.

En l’edició del curs 2018 – 2019 han participat les escoles de Folch i Torres, Jesús i Maria, Joan Coret, Joan Miró i Miguel Hernández de Badalona i les escoles Beethoven, Les Neus, Rosselló Pòrcel i Wagner de Santa Coloma de Gramenet.

Aquesta activitat no es va poder realitzar durant el curs 2019-2020 per la situació sanitària.
El curs 2020-2021 i durant el present curs 2021-2022, també s’hagut d’adaptar aquesta activitat a les condicions de restriccions a causa de la pandèmia. Fem un treball en profunditat les regles de l’esport  Copbol, treballar-ho als mateixos centres educatius amb els grups, que sigui possible  i una posterior gravació de la pràctica dels alumnes dins del centre educatiu.