La Lligueta del Besòs es realitza conjuntament amb el municipi de Badalona i la col·laboració del Consell Esportiu del Barcelonès Nord. S’organitza una lligueta mixta amb els i les alumnes de 6è de primària dels centres escolars de Santa Coloma de Gramenet i Badalona que es troben propers en el territori.

Durant el curs es durà a terme una lliga de “Colpbol” a les escoles i al final es fa una jornada de cloenda on es troben tots els centres participants. La lligueta vol ser molt més que una sèrie de partits on els nens i les nenes mostren la seva tècnica amb la pilota o la seva capacitat per sortejar rivals, sinó que vol ser una estratègia per arribar als i les infants a través de l’esport i transmetre valors positius.

L’objectiu de la lligueta és potenciar l’educació en valors, la interrelació i el treball en xarxa entre l’alumnat dels dos municipis a través de la pràctica esportiva, fomentant, d’aquesta manera, l’adquisició d’hàbits saludables. D’altra banda, també es busca treballar capacitats o aspectes com la tolerància, la frustració, la gestió del conflicte, el joc net o el compromís, així com el respecte, la superació, l’esforç i la humilitat.