Aquest curs  La Mostra d’Arts Escèniques serà diferent i adaptada a les circumstàncies sanitàries, que vivim.

El treball presencial serà als centres educatius i el pes de creació de les obres recaurà sobre l’escola de teatre L’Excèntrica.  

Als centres educatius es faran 8 sessions per a cada escola  a càrrec d’un director o directora de L'Excèntrica, que serà qui construeixi i dirigeixi la peça teatral amb el suport del professorat del grup escola. El professorat del centre educatiu complementarà la feina pactada en setmanes alternes (procés de creació de setze setmanes, en forma de 8+8, és a dir 8 sessions quinzenalment amb el professional de L’Excèntrica i 8 sessions quinzenalment amb el professorat del grup escola de manera alterna).

El tema escollit, té per fil conductor “ La Lluna”, la Lluna com element principal i tot l'imaginari, tant literari com cinematogràfic, que això suposa.

La Mostra enguany serà diferent i muntarem de la següent manera:

La peça es crearà al centre i no es representarà en escena, sinó que es gravarà. La Mostra reunirà totes les peces gravades en un Festival de curtmetratges ESCÈNICS on els alumnes seran els espectadors de les seves creacions, junt amb un espectacle professional.
La Mostra d’Arts Escèniques comprèn les categories artístiques del cant coral i el teatre. Tots els centres educatius que volen participar preparen una obra teatral i/o una cantata i les representen durant el mes de maig al teatre Josep Maria de Sagarra tenint com a espectadors als companys i companyes de diferents escoles i a les seves famílies. Es tracta d’una tasca que requereix una gran dedicació tant dels i les alumnes com del professorat, i d'una eina molt potent que afavoreix, entre d’altres, l’expressió oral i corporal, la desinhibició i la concentració.

La Mostra és fruit de la suma d’esforços de tots els implicats: alumnes, mestres, professorat de l’Escola Municipal de Música, Centre de Recursos Pedagògics (CRP), Equip d’Assessors de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social (ELIC), Servei d’Educació de l’Ajuntament i professionals de les arts escèniques de l’espai teatral L’Excèntrica.

La Mostra d’Arts Escèniques comprèn les categories artístiques del cant coral i el teatre. Tots els centres educatius que volen participar preparen una obra teatral i/o una cantata.

El format on  les representen durant el mes de maig, excepte el curs passat i l’actual per la situació pandèmica, al teatre Josep Maria de Sagarra tenint com a espectadors als companys i companyes de diferents escoles i a les seves famílies. Es tracta d’una tasca que requereix una gran dedicació tant dels i les alumnes com del professorat, i d'una eina molt potent que afavoreix, entre d’altres, l’expressió oral i corporal, la desinhibició i la concentració.

Aquest curs 2020-2021 ja anem per la XV edició, amb:

  • Cant Coral
  • Teatre