Plàtan mascle
Plàtan de color verdós i especialment ric en midó. Originari del sud-est d’Àsia. Es cultiva en diverses zones del continent americà i africà.
                
        
    Monfongo
INGREDIENTS
Per al mullo:
- 1 Lliura de auyama, pelada i picada
 - 1 Lligat de coriandre i cilantrico
 - 1 Ají cubanela
 - 2 Grans d'all, triturats
 - 5 Tasses d'aigua
 - 1 Cda. de taronja agra
 - Sal
 
Per al mofongo:
- 6 Plàtans verds, pelats
 - 1 Lliura de chicharrón de porc picat
 - 2 Grans d'all triturats
 - ½ Tassa de formatge ratllat
 - Oli
 
PAS A PAS
1. Per al mullo: Porta al foc la auyama, les verdures, el ají, els alls i l'aigua, deixar que es cuini fins que la auyama estigui tova. Retira les verdures i el ají, aboca la auyama a la liquadora i liquar fins que no tingui grumolls, porta de nou al foc agrega sal i taronja agra. Reserva en un lloc tebi.
2. Fregir els plàtans en abundant oli fins que estiguin bullits, triturar-los en un piló amb trossets de chicharrón i l'all, repetir el procés fins a acabar amb tots els plàtans. Donar-li formes de boles i servir amb formatge i el mojito. De ser necessari pots utilitzar un processador d'aliments en comptes del piló.
Podeu trobar aquest ingredient a Fruites i verdures dolces i fresques, carrer de Beethoven, 73-75.