Hàbits alimentaris saludables

La cuina pot ser un pont entre diferents tradicions i estils de vida. Treballar la riquesa del menjar saludable, fusionant receptes de diverses cultures que no sols nodreixen el cos, sinó també l'ànima ens permet fer Xarxa.

A través del menjar, promovem el respecte i l'apreciació per la diversitat cultural, mentre fomentem hàbits alimentaris que beneficien la nostra salut i de la nostra família.

Des del Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme, a través de La Xarxa de Valors i en col·laboració amb altres serveis de l’Ajuntament recolzem i promovem diferents iniciatives que potencien els pilars de la nostra “Narrativa intercultural”. Fem xarxa per oferir recursos de ciutat i igualtat d’oportunitats a tot el veïnat de la ciutat. Creant punts de trobada i espais de coneixença i de sensibilització. Treballem àmbits de salut, alimentació, interculturalitat i accés equitatiu.

Dels resultats de la tesi de Saba Mohamed Anwar amb la Universitat de Vic, surt el treball "Dones pakistaneses, ambaixadores d'hàbits saludables" que promou una millora a l’àmbit alimentari dins del context gastronòmic i cultural de Pakistan.

Es generen col·laboracions entre la Sra. Saba Anwar i l'Ajuntament de Sta. Coloma de Gramenet, a través de la Xarxa Valors del Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme. S'editen els materials resultants de l'estudi i es realitzen diverses presentacions i exposicions en diferents espais municipals, com La Ciba (Espai de recursos per les dones, innovació i economia feminista) i la biblioteca del Fondo. On Saba i les dones participants van ser les protagonistes.

D'aquestes trobades, algunes de les dones participants s'acaben vinculant a la xarxa i a activitats de la ciutat, especialment al grup Conversatòries que dinamitza la Xarxa Valors.

Posteriorment, vam poder traslladar la seva metodologia a un grup de dones i homes de la comunitat xinesa amb el projecte "Promoció d'Hàbits alimentaris Saludables per persones de context cultural xinès” a través de Cross-cultural action i amb la col·laboració de Viu Fondo i la biblioteca del Fondo. Donant a conèixer hàbits d’alimentació saludable en la dieta oriental. Vam comptar amb Saba Mohamed Anwar i la Universitat de Vic per implementar la seva metodologia, i amb una nutricionista xinesa per les sessions amb el grup d’origen xinès. A les sessions es combinava teoria amb la cuina de receptes saludables.