Què implica ser una Porta Amiga?

«Porta Amiga» és una xarxa de suport social que vetllarà per la seguretat dels infants que utilitzaran el camí escolar. Es tracta d’un conjunt d’establiments i equipaments  que,identificats com a agents de proximitat, esdevenen punts d’acollida on atendre qualsevol necessitat (fer una trucada, utilitzar el lavabo…), amb l’aplicació d’un protocol, en cas que un nen o una nena entri demanant ajuda. D’aquesta manera, es vol potenciar la confiança de les famílies en l’entorn social del barri.

L’adhesió al programa es pot formalitzar mitjançant aquest formulari o enviant un correu a camidelesescola@gramenet.cat.

Adhesió al programa "Porta Amiga"

Formulari d'adhesió a "Porta Amiga"

Amb l'enviament d'aquest formulari accepto el compromís de formar part de la “Xarxa de Portes Amigues” amb l’objectiu de col·laborar en el projecte Camí de l’escola als nostres barris.

També em comprometo a identificar el meu establiment amb el distintiu que sigui lliurat per l’Ajuntament, que indica els establiments integrants de la “Xarxa de Portes Amigues”, i em comprometo a atendre els infants que entrin al meu establiment demanant ajuda durant el camí de l’escola, de la següent manera:

  • En primer lloc, l’acollirem i atendrem la seva necessitat: si s’ha perdut, si ha d’esperar el pare o la mare, si necessita telefonar, si va caminant i algú el molesta, si vol aigua o fer servir el vàter, etc.
  • I en segon lloc, trucarem, en cas de necessitat, a l’escola, als serveis d’emergència, o als seus pares/mares, tutors o un familiar, per tal d’informar de la incidència manifestada per l’infant.