Recursos lingüístics en línia

Imatg amb el logo Optimot per a consultes lingüistiques

Optimot, consultes lingüístiques.

http://gencat.cat/optimot

 

Cerca l'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana en diverses fonts: en el Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans,  en els verbs conjugats de la Gramàtica de la llengua catalana de l'Institut d’Estudis Catalans, en l’Ortografia catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, en el Diccionari català-castellà i Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana, entre d’altres fonts.

Quan les opcions de cerca que ofereix l'Optimot no resolen el dubte lingüístic, es pot accedir a un servei d'atenció personalitzada.

És un servei que ofereix la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT.

 

Termcat. Entitat encarregada d’incloure al català noves paraules i terminologia específica. Té molts vocabularis específics

http://www.termcat.cat

 

Softcatalà. Conté un diccionari multilingüe, diccionari de sinònims, la hora en català, separador i comptador de síl·labes, els nombres en lletres i un conjugador de verbs.

https://www.softcatala.org

 

Els sons del català. Facilita l’ensenyament de la fonètica catalana. Recurs especialment útil per a no catalanoparlants.

http://www.ub.edu/sonscatala