Foto de Núria Parlon

Tenim un nou equipament que neix per despertar consciències en el respecte pel medi ambient, la biodiversitat i la protecció de l’entorn natural. L’ Aula Ambiental Isabel Muñoz és fruit d’un important treball conjunt entre l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana. Ambdues dues institucions portem a terme activitats amb la finalitat d’educar i sensibilitzar les persones sobre els problemes ambientals del nostre entorn i proporcionar eines per a una millor cura del planeta entre totes i tots.

Amb aquest equipament volem retre un especial homenatge a qui fou presidenta del Casal del Mestre i professora, l’estimada Isabel Muñoz, una persona molt implicada en el món educatiu local i que ens va deixar l’any passat. Volem fer valdre el seu treball i la seva vocació constant per promoure una educació de qualitat entre els infants i joves de Santa Coloma.

Ubicada en un entorn excepcional, Can Zam, pulmó verd metropolità, a cavall entre el Parc de la Serralada de Marina i el parc fluvial del Besòs, l’Aula Ambiental Isabel Muñoz s’afegeix als equipaments municipals que treballen i promouen activitats educatives per a la conscienciació ecològica com el Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli. Per donar suport logístic a aquest important treball educatiu conjunt i afavorir el potencial del parc, s’ha creat l’Aula, que, alhora, vol predicar amb l’exemple. Tant en la concepció com en la construcció, és un espai que incorpora, criteris de sostenibilitat, materials reciclables i hi disposa de refugis per a la fauna.

No us volem desvetllar tot el que us oferirà aquest nou espai de ciutat, que de ben segur serà molt estimat. Només us animo a apropar-vos-hi, participar en les seves activitats i fer córrer la veu! Perquè tots i totes ens hem d’implicar en la protecció dels nostres entorns naturals i en definitiva del planeta.

Núria Parlon

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet