DEPARTAMENT DE LLENGUATGE MUSICAL i CANT CORAL

“Volem potenciar un ensenyament musical flexible a la pluralitat, on els alumnes puguin optar a un estudi dinàmic, ja sigui amb el propòsit de gaudir del fet musical o bé encaminat a un treball més profund i amb la opció de preparar l’accés al nivell Superior”

 

CÈSAR PUENTE, Cap de departament i professor de Llenguatge Musical i cant. Ha estudiat el cant amb Maria Dolors Cortés i ha aprofundit la tècnica i la interpretació amb Maria Dolors Aldea. És coautor del llibre Solfeig 4, editorial Dínsic. Participa en  l’estrena de l’òpera Una cosa rara de Martín Soler i el llibre Vermell de Montserrat a París i Prades dirigit per Jordi Savall.  Estrena  l’òpera  El círculo vicioso  de Villalonga (2004)Ha gravat l’òpera La Venganza de Carmen  de Osías wilenski (2009) i ha estat el director musical al festival Amadeu Vives (2011-14).

SYLVIANA DICOVSKIY, Coordinadora d’ Iniciacions i sensibilització i professora de Llenguatge Musical. Especialista en les Iniciacions Musicals dels més petits, en Música per a Nadons i les seves Famílies, i Teràpia Vocal.

Professora de Música amb l’especialitat  de Flauta Travessera. Ha realitzat els Màsters en Vocal Coaching de l’Escola de Patologia del Llenguatge de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i en Mediació Tècnica Corporal (UAB).

Autora dels contes musicals didàctics de la col·lecció sons: Ton i Rita, i dels llibres d’iniciació a la música Fem música Amb els Bum Bum  per a 3, 4 i 5 anys de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

JORDI RIBELL, Coordinador de Nivell Mitjà i professor de Llenguatge Musical. Professor  titulat superior de música en l’especialitat clave i baix continu. Autor de "Flor de gel" per a piano sol (Ed. Boileau) i dels volums 1 i 2 de la col•lecció "Mestres Catalans Antics" (Ed. Trito). Té enregistrat el Cd "Sopla, Zéfiro blando" amb la Camerata Catalana XVIII per Columna Música. És intèrpret de música antiga en diverses formacions a Catalunya. És repertorista de clarinet , saxo i vent metall.

JOSEP M. GIRONELL, Coordinador de Nivell Ampliació. Professor de piano i Llenguatge Musical i repertorista de cant. Ha estat format en els conservatoris de Girona i Badalona ampliant els estudis amb el pianista i compositor David Padrós. S'ha especialitzat com a repertorista de cant sota el mestratge de Manuel García Morante, Àngel Soler i Dalton Baldwin. Ha gravat dos CD amb la mezzosoprano Àngels Busquets: "Present de Cançons" i Música Oblidada". És professor de L'EMM de Sta. Coloma de Gramenet des del curs 1984-85.

ARNAU FARRÉ, Professor de Llenguatge Musical i director del cor d’adults Ipharadisi. Llicenciat en Història de l'art i Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va iniciar els estudis amb Adelaida Ibáñez.  Als deu anys va ingressar a l'Escolania de Montserrat, on va iniciar-se en l'estudi de l'orgue sota el mestratge cordial de Ramon Oranias. Acabada l'etapa montserratina, va prosseguir la carrera organística amb Josep Maria MasBonet. S’ha prodigat sobretot com a organista acompanyant.Col•labora regularment amb el Cor Vivaldi com a organista acompanyant, i també amb el grup de música antiga Companyia Musical. És també corrector musical a l'editorial Tritó de Barcelona. És repertorista de corda i dels cors de l’escola.

AMÀLIA LLORENTE, Professora de Llenguatge Musical.

ANNA FERNÁNDEZ, Professora de Cant Coral. Mezzosoprano i directora coral. Llicenciada en cant líric per l'ESMUC, ha realitzat concerts com a solista a diferents escenaris de Catalunya i els Països Baixos. Ha format part i ha sigut assistent de direcció del Cor Vivaldi, i ha cantat al Cor Francesc Valls, de la Catedral de Barcelona. Va treballar com a directora coral a l'American School of The Hague (Països Baixos), i s'ha format amb mestres com Melissa Maas Richardson, Elisenda Carrasco i Oriol Castanyer, entre d'altres. Ha estat professora de cant, piano, llenguatge musical i cant coral a diferents escoles de música de Catalunya.

 

 

 

Imatge de l'equip docent
Imatge de l'equip docent