Urbanització del passeig de la Salzereda

El Passeig de la Salzereda: un renovat bulevard per a Santa Coloma

Després de guanyar un espai natural envejable: el riu Besòs i el seu Parc Fluvial, ara toca posar a punt la connexió amb el riu amb la remodelació del Passeig de la Salzereda.

El Pla d’Acció Municipal (PAM) 2016-2019 recull el compromís municipal de reformar el passeig. Gràcies a l’aprovació del Projecte EDUSI s’ha garantit l’arribada de fons europeus per posar en marxa la remodelació. Així, el finançament anirà a càrrec de la Unió Europea i l’Ajuntament mentre que la redacció i direcció del projecte l’assumeix l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Al setembre de 2017 es va sotmetre a consulta ciutadana quina opció era la més adient i es va imposar el model en què es manté el passeig al costat de les façanes. A partir de la consulta es va crear una comissió de seguiment on van treballar els veïns i les veïnes de la zona, entitats, nens i nenes de l’escola Santa Coloma, i els i les comerciants.

Ara ja tenim una proposta de nou bulevard, un espai de passeig, d’estada i de joc per a la canalla. Un passeig que combina oci i comerç. Un nou espai per gaudir Santa Coloma!

El projecte
Es renoven les clavegueres, les voreres, el mobiliari urbà, la il·luminació, els espais d’estada i els jocs infantils, i es crea un carril bici a la calçada. Serà accessible per a persones amb discapacitat gràcies a la desaparició dels esglaons existents i a la incorporació d’altres elements en la vorera.

Portada del tríptic
Clica a la imatge per veure i descarregar el tríptic (pdf 1MB)