El Centre Dr. Emili Mira amplia l’oferta de màsters i pràctiques a l’estranger

El Centre Dr. Emili Mira depèn de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) del Parc de Salut Mar de Barcelona i forma part d’una xarxa pública de serveis sanitaris de salut mental i sociosanitaris del Barcelonès Nord i el Baix Maresme. Permet als estudiants de diferents àmbits de la salut conèixer mètodes innovadors de rehabilitació, inserció e inclusió en salut mental i teràpia ocupacional i infermeria basades en l’esport, l’art, la cultura, el medi ambient o els animals. L’any que ve, el Centre amplia el catàleg de màsters i pràctiques a l’estranger, a més de continuar treballant en un ampli programa de voluntariat social per als estudiants.

NOUS MÀSTERS I PRÀCTIQUES INTERNACIONALS


Actualment, 270 alumnes cursen algun dels graus, postgraus i màsters del Centre (veure l’oferta formativa ajunta a la dreta), un 18,5% més que en el curs passat. De cara al curs vinent, s’hi afegeix el Màster de Recerca i Salut Mental, pràctiques del Màster de Psicologia i del Grau de Psicologia i el nou Erasmus en teràpia ocupacional.
El Centre desenvolupa pràctiques internacionals —Erasmus— en universitats de teràpia ocupacional d’Europa (Suècia, Bèlgica i Alemanya) i de Sud-amèrica (l’Argentina, Xile y el Brasil), així com a pràctiques d’art terapèutic amb la Universitat Ramon Llull de Barcelona i de dansateràpia i moviment amb la UAB.

PROGRAMA DE VOLUNTARIAT


Des de l’any 2010, aquest centre té en funcionament un programa de voluntariat, en conveni amb diferents associacions, fundacions i institucions socials. En aquest projecte, hi participen estudiants d’infermeria, psicologia, treball social i teràpia ocupacional, entre altres.

Cal destacar el projecte de voluntariat amb el Centre Comarcal d’Atenció als Animals de Companyia del Barcelonès Nord (CCAAC), amb l’Hort Ecològic de Torres i Bages, amb el Parc Zoològic de Barcelona, així com l’organització d’actes esportius, amb el suport de l’Ajuntament, per a la inserció social de les persones amb malaltia mental.


Dades bàsiques

Adreça: Recinte Torribera, Edifici la Torre. Avda. Prat de la Riba, 171, 08921 de Santa Coloma de Gramenet.

Telèfon: 93 462 89 00

Fax: 93 468 37 42

E-mail: centreemilimira-INAD@parcdsalutmar.cat