El Campus de l’Alimentació amplia l’oferta de postgraus i els projectes d’innovació

En 10.000 m2, el Campus de l’Alimentació de la UB, ubicat al Recinte Torribera, és un dels únics centres universitaris especialitzat en els àmbits de l’alimentació i la salut en l’àmbit estatal.
Avui dia, 839 persones estudien algun dels 10 graus, postgraus i màsters, adscrits a la Facultat de Farmàcia de la UB, que hi ofereix. Ja és el segon curs que s’hi imparteix el Grau Interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, pioner al país, adreçat als futurs xefs i professionals del sector. El centre disposa d’un ampli edifici de laboratoris docents de 3.464m2, espais de show cooking i el Laboratori de Demostracions Tecnològiques i Innovacions Culinàries. De cara al curs 2016-2017 s’ampliarà l’oferta de màsters i postgraus del Campus (veure quadre adjunt a la dreta).

NOUS EQUIPAMENTS I ESPAIS DE FORMACIÓ


L’Escola de Restauració de Santa Coloma es traslladarà properament a un edifici del Campus de l’Alimentació. Aquest centre, que depèn de l’empresa municipal Grameimpuls, ofereix cursos de formació ocupacional de cuina i cambrer, cursos de formació contínua per a persones en actiu i també cursos de cuina per a persones aficionades; al Campus hi haurà instal·lacions més àmplies i equipades. D’altra banda, un cop aprovada la modificació del Pla general metropolità del Recinte de Torribera, s’han iniciat el tràmits per materialitzar la primera fase del nou edifici docent per a aules, seminaris i espais polivalents de demostracions, previst per al 2018.

PROPER CENTRE DE RECERCA GASTRONÒMICA DE CATALUNYA

A les acaballes del 2014, el Campus es va implicar en la creació del Centre de Recerca Gastronòmica a Catalunya; un dels nuclis estaria ubicat a Santa Coloma, en un edifici de 4.000 m2 a Torribera, i un altre a Girona. L’objectiu seria aglutinar experiències de recerca en gastronomia i salut, noves tecnologies aplicades a la gastronomia, tecnologies culinàries i restauració creativa de Catalunya.
També s’ha iniciat el projecte per a la construcció d’una planta pilot de 700 m2 dedicada a les tecnologies industrials de l’alimentació que estarà llesta el 2018.

Dades bàsiques

Adreça: Recinte Torribera, Edifici la Torre. Avda. Prat de la Riba, 171, 08921 de Santa Coloma de Gramenet.

Telèfon: 934 031 980 Fax: 934 031 952
Email: campusalimentaciotorribera@ub.edu