Recursos per a entitats

Xarxa d'entitats del Punt del Voluntariat

Es tracta d’una xarxa formada per 33 entitats (sense ànim de lucre) de la ciutat preocupades i compromeses per millorar el nostre món, des de l’increment de la qualitat de vida i les oportunitats de persones i famílies que es troben en situació d'exclusió social o vulnerabilitat, atendre els espais naturals i els animals, el suport a temes esportius, culturals,  els  projectes comunitaris, etc. Per dur a terme part de la seva tasca, compten amb persones voluntàries que aporten el seu temps i la seva dedicació.

Vols saber quines són i què fan? Al següent quadre les pots identificar. Si vols saber-ne més, clica sobre cada una d’elles.

 

La Llei del Voluntariat pas a pas:

 

1.- Quines entitats poden tenir voluntariat?

2.- Què cal tenir en compte per incorporar persones voluntàries a l’entitat?

3.- El pla de voluntariat i el pla de formació del voluntariat

4.- Els drets i deures de les entitats amb programes de voluntariat

5.- El full de compromís, les assegurances i el rescabalament de les despeses

 

 

Vols formar-ne part?

  • Sou una associació o fundació sense ànim de lucre que  treballeu a la ciutat?
  • Voleu desenvolupar la vostra missió o els vostres objectius amb el suport de persones voluntàries?
  • Voleu formar part d’una xarxa d'entitats de voluntariat?
  • Sou un grup de persones que voleu constituir una entitat a Santa Coloma de Gramenet?
  • No sou una associació o fundació, però voleu col·laborar amb el Punt del Voluntariat?

La xarxa del voluntariat us necessita i es nodreix amb tots vosaltres. Truca’ns al 93 462 40 79 o envia’ns un correu a puntdelvoluntariat@gramenet.cat

Ens posarem en contacte amb tu!

Agenda del Voluntariat 2019

Imatge portada agenda 2019 Punt Voluntariat
Clica imatge per descarregar l'agenda en PDF

Recursos per a entitats

  • Voleu rebre assessorament i orientació sobre la gestió associativa de la vostra entitat? Feu clic aquí i t’atendrem de forma individualitzada per tractar tots els dubtes. També ens pots trucar al 93 462 40 79.
  • Voleu orientació sobre la gestió de persones  voluntàries a la vostra entitat? Aquí podeu consultar tot el procés de gestió del voluntariat. Teniu dubtes? Ens podeu trucar al 93 462 40 79.
  • Voleu saber quines son les darreres formacions programades per a les entitats i les persones voluntàries. Feu clic aquí per obrir la informació de les properes accions formatives que tindran lloc.
  • Voleu conèixer a quines convocatòries us podeu presentar per aconseguir finançament? Si formeu part de la Xarxa d’Entitats del Punt del Voluntariat, puntualment rebreu aquesta informació a la vostra adreça electrònica.
  • Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL). Feu clic aquí

Guia per a millorar la participació interna de les entitats

Imatge guia per a millorar la participació interna de les entitats
Clica la imatge per descarregar el document en format PDF

Carnet de voluntariat

Un altre recurs que oferim a les entitats que formen part del Punt del Voluntariat i que compleixen amb els requisitis i les condicions de la llei 25/2015 de voluntariat es tracta del Carnet de Voluntariat: Un carnet identificatiu personalitzable amb el qual les entitats poden distingir als seus voluntaris i voluntàries de la resta de persones sòcies i/o assalariades. Enguany és imprescindible i tot un avantatge tant per a les persones voluntàries com per a les que reben l’acció voluntària.

Imatge amb el carnt de voluntariat
Imatge carnet de voluntariat cara B

Enllaços d'entitats

Recursos per a entitats de la Taula Sectorial del Voluntariat

Enllaços  al projecte Dono. Recursos informàtics i tecnologia de grans companyies i marques  multinacionals  per a entitats sense ànim de lucre. Clica aquí 

Projecte Dono

Osteopatia Solidària. Clica aquí

Donacions i demandes de productes per a entitats sense ànim de lucre i/o voluntariat. Clica aquí

Material Informàtic: Des del treball transversal de la Taula Sectorial del Voluntariat on incentiva el treball en xarxa i l’aprofitament de recursos per a les entitats membres, oferint la possibilitat de DONACIÓ DE MATERIAL INFORMÀTIC per a les entitats sense ànim de lucre amb projectes de voluntariat. Per a més informació, si us trobeu interessats/ades podeu enviar un correu a puntvoluntariat@gramenet.cat

Apropa cultura:  Fer possible, entre tots i totes, l’accessibilitat als principals equipaments culturals. Fomentem l’accés de totes les persones a la cultura i a l’oci inclusiu. Promovem la transformació social a partir de la cultura i defensem una comunitat inclusiva capaç de crear condicions adequades a les necessitats de totes les persones. Clica aquí