Formació local

Imatge Pla de formació del Punt del Voluntariat

Pla de formació de l'associacionisme i el voluntariat de Santa Coloma de Gramenet

L’Ajuntament de Santa Coloma, des del servei del Punt del Voluntariat, treballa de forma coordinada amb la Direcció General de Drets Socials, la Federació del Voluntariat, el grup de Recerca Personal, Fundesplai i altres professionals d’experiència reconeguda, la demanda formativa de la Taula d'entitats del Voluntariat, constituïda per les entitats colomenques amb projectes de voluntariat; amb l’objectiu de promoure, col·laborar i participar en la conscienciació social sobre la importància del voluntariat i l’associacionisme.

Es presenten les formacions bàsiques, que han de tenir totes les persones interessades en el voluntariat o que són voluntàries o voluntaris. Per a inscripció o més informació cal posar-se en contacte amb el Punt del Voluntariat.

Cursos 2023

FORMACIÓ BÀSICA

Per a persones interessades en temes de voluntariat en actiu o que vulguin fer voluntariat.

 • CURS D'INICIACIÓ AL VOLUNTARIAT
  Per conèixer la realitat i el sentit del voluntariat. També pretén orientar les persones que volen iniciar el seu procés de formació sobre el voluntariat per ajudar-les a prendre decisions sobre en quin tipus d'entitat i àmbit voldrien intervenir i quines tasques els agradaria fer. Si tens interès a incorporar-te en alguna organització de voluntariat o ho has fet fa poc, aquesta formació és per a tu.


  Curs virtual (18 hores).

 • CURS DE CAPACITACIONS I COMPETÈNCIES EN EL VOLUNTARIAT
  Orientat per aprofundir en temes com el voluntariat i la seva essència (quines poden ser les  necessitats i al·licients, etc.), l'ètica de l'acompanyament (la sensibilitat, els valors i les eines), i l’escolta activa com a eina de connexió (com fer-ho i la seva funcionalitat).

  Curs presencial (10,5 h). Dimecres 6, 13 i 20 de setembre, de 16 a 19.30 h. Centre Cívic Riu (c. Lluís Companys, 9).

FORMACIÓ CONTINUADA

Per a persones interessades en temes de voluntariat en actiu o que vulguin fer voluntariat.

 • QUÈ FER AMB LES EMOCIONS
  Formació amb l'objectiu de dotar d'eines i recursos entorn de l'àrea de les relacions amb nosaltres i amb els altres, perquè sigui més efectiva la tasca que fem de voluntariat i a la vida en general.

  Curs presencial (3,5 h). Dissabte 15 d'abril, de 10 a 13.30 h. Centre d’Art Contemporani Can Sisteré (c. Sant Carles, s/n).
 • LA PRESÈNCIA DE LA SALUT MENTAL EN EL VOLUNTARIAT
  Curs per comprendre i detectar situacions específiques que indiquin que la persona té algun tipus de trastorn de salut mental i l'afectació a la tasca del voluntariat; així com per conèixer quina ha de ser l'actuació en situacions específiques en funció dels diferents col·lectius i contextos.

  Curs semipresencial (20 h). Dimecres 10, 17 i 24 de maig, de 16 a 20 h. Centre Cívic Llatí (c. Nàpols, 41).

ESPAIS DE REFLEXIÓ PERSONAL

Per a les persones que són voluntàries.

 • EL VOLUNTARIAT I JO
  Espai de trobada informal de les persones voluntàries per debatre i reflexionar, en un format de xerrada i aprenentatge entre iguals, i compartir experiències, (com ens sentim, el que fem al voluntariat, com podem millorar, què ens agrada més, què ens preocupa, etc.) amb el suport de Maria Conxa Porrera, qui guiarà la trobada.

  Sessió presencial (2 h). Dissabte 22 d’abril, de 10 a 12 h. Centre d’Art Contemporani Can Sisteré (c. Sant Carles, s/n).

 XERRADA INFORMATIVA SOBRE VOLUNTARIAT

Per a qui vulgui conèixer que és el voluntariat, les entitats i els projectes de ciutat.

 • MARCA'T UN PUNT. VINE AL VOLUNTARIAT!

  Si tens interès a col·laborar per millorar la realitat i transformar el món, t'ajudarem a conèixer què, com i on pots fer voluntariat a la teva ciutat, on hi ha més de 160 projectes diferents per a poder participar de forma organitzada a través de qualsevol de les 39 entitats que els executen.

  Xerrada presencial (1 h). Dimecres 12 d’abril, de 18 a 19 h, i dilluns 17 d’abril, de 12 a 13 h. Centre Cívic Riu (c. Lluís Companys, 9).

INSCRIPCIONS: mitjantçant formulari o posant-se en contacte amb el Punt del Voluntariat (tel. 646 05 89 79 - puntvoluntariat@gramenet.cat).

Cursos gratuïts per a les persones participants (finançats per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament).