Formació local

Imatge Formació Punt del Voluntariat

Pla de formació de l'associacionisme i el voluntariat de Santa Coloma de Gramenet

L’Ajuntament de Santa Coloma, des del servei del Punt del Voluntariat, treballa de forma coordinada amb la Direcció General de Drets Socials, la Federació del Voluntariat, el grup de Recerca Personal, Fundesplai i altres professionals d’experiència reconeguda, la demanda formativa de la Taula d'entitats del Voluntariat, constituïda per les entitats colomenques amb projectes de voluntariat; amb l’objectiu de promoure, col·laborar i participar en la conscienciació social sobre la importància del voluntariat i l’associacionisme.

Es presenten les formacions bàsiques, que han de tenir totes les persones interessades en el voluntariat o que són voluntàries o voluntaris. Per a inscripció o més informació cal posar-se en contacte amb el Punt del Voluntariat.

Cursos 2024

FORMACIÓ BÀSICA

Per a persones interessades en temes de voluntariat en actiu o que vulguin fer voluntariat.

 • CURS D'INICIACIÓ AL VOLUNTARIAT
  Per conèixer la realitat i el sentit del voluntariat. També pretén orientar les persones que volen iniciar el seu procés de formació sobre el voluntariat per ajudar-les a prendre decisions sobre en quin tipus d'entitat i àmbit voldrien intervenir i quines tasques els agradaria fer. Si tens interès a incorporar-te en alguna organització de voluntariat o ho has fet fa poc, aquesta formació és per a tu.


  Curs virtual (18 hores).

 • CURS DE CAPACITACIONS I COMPETÈNCIES EN EL VOLUNTARIAT
  Orientat per aprofundir en temes com el voluntariat i la seva essència (quines poden ser les  necessitats i al·licients, etc.), l'ètica de l'acompanyament (la sensibilitat, els valors i les eines), i l’escolta activa com a eina de connexió (com fer-ho i la seva funcionalitat).

  Curs presencial (10,5 h). Tres edicions: 13, 20 i 27 de març / 5, 12 i 19 de juny / 13, 20 i 27 novembre, de 16 a 19.30 h. Centre d'Art Contemporani Can Sisteré (c. Sant Carles, s/n).

FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA

Per a persones interessades en temes de voluntariat en actiu o que vulguin fer voluntariat.

 • ENTENDRE, COMPRENDRE I ATENDRE TOTES LES DISCAPACITATS
  10 de maig, de 10 a 12.30 h. Centre Cívic Riu (c. Lluís Companys, 9).
 • MODEL COMUNITARI I CENTRAT EN LA PERSONA
  23 octubre, de 17 a 18.30 h. Centre Cívic Riu (c. Lluís Companys, 9).

ESPAIS DE REFLEXIÓ PERSONAL

Per a les persones que són voluntàries.

 • Espai  individual (d’11 a 13 h.) i grupal (de 16 a 17.30 h). Últim dimecres de cada mes a partir de febrer, excepte juny, juliol, agost i setembre. Centre Cívic Riu (c. Lluís Companys, 9).

 XERRADA INFORMATIVA SOBRE VOLUNTARIAT

Per a qui vulgui conèixer que és el voluntariat, les entitats i els projectes de ciutat.

 • VOLUNTARIAT MEDI AMBIENT I IGUALTAT DE GÈNERE
  7 de febrer, 18 h.
 • MARCA'T UN PUNT. VINE AL VOLUNTARIAT!

  Si tens interès a col·laborar per millorar la realitat i transformar el món, t'ajudarem a conèixer què, com i on pots fer voluntariat a la teva ciutat, on hi ha més de 160 projectes diferents per a poder participar de forma organitzada a través de qualsevol de les 39 entitats que els executen.
  23 d’abril, de 18 a 19 h.

Lloc: Centre Cívic Riu, c/ Lluís Companys, 9.
Inscripcions: mitjantçant formulari o posant-se en contacte amb el Punt del Voluntariat (tel. 646 058 979 / puntvoluntariat@gramenet.cat).
Cursos gratuïts per a les persones participants (finançats per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament).