La Llei del Voluntariat pas a pas:

1.- Quines entitats poden tenir voluntariat?

2.- Què cal tenir en compte per incorporar persones voluntàries a l’entitat?

3.- El pla de voluntariat i el pla de formació del voluntariat

4.- Els drets i deures de les entitats amb programes de voluntariat

5.- El full de compromís, les assegurances i el rescabalament de les despeses

Recursos per a entitats

  • Voleu rebre assessorament i orientació sobre la gestió associativa de la vostra entitat? Feu clic aquí i t’atendrem de forma individualitzada per tractar tots els dubtes. També ens pots trucar al 93 462 00 00 ext.4079 / 646 058 979.
  • Voleu orientació sobre la gestió de persones  voluntàries a la vostra entitat? Aquí podeu consultar tot el procés de gestió del voluntariat. Teniu dubtes? Ens podeu trucar al  93 462 00 00 ext.4079 / 646 058 979.
  • Voleu saber quines son les darreres formacions programades per a les entitats i les persones voluntàries. Feu clic aquí per obrir la informació de les properes accions formatives que tindran lloc.
  • Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL). Feu clic aquí
Imatge procés alta entitat

Guia “Com fer accessible el teu pla de voluntariat”

Imatge guia pla de voluntariat (accessibilitat)
Clica la imatge per descarregar el document en format PDF

Guia per a millorar la participació interna de les entitats

Imatge guia per a millorar la participació interna de les entitats
Clica la imatge per descarregar el document en format PDF

Carnet de voluntariat

Un altre recurs que oferim a les entitats que formen part del Punt del Voluntariat i que compleixen amb els requisitis i les condicions de la llei 25/2015 de voluntariat es tracta del Carnet de Voluntariat: Un carnet identificatiu personalitzable amb el qual les entitats poden distingir als seus voluntaris i voluntàries de la resta de persones sòcies i/o assalariades. Enguany és imprescindible i tot un avantatge tant per a les persones voluntàries com per a les que reben l’acció voluntària.

Imatge amb el carnt de voluntariat
Imatge carnet de voluntariat cara B

Enllaços d'entitats

Recursos per a entitats de la Taula d'Entitats del Voluntariat

Enllaços  al projecte Dono. Recursos informàtics i tecnologia de grans companyies i marques  multinacionals  per a entitats sense ànim de lucre. Clica aquí 

Osteopatia Solidària. Clica aquí

Donacions i demandes de productes per a entitats sense ànim de lucre i/o voluntariat. Clica aquí

Material Informàtic: Des del treball transversal de la Taula d'Entitats del Voluntariat on incentiva el treball en xarxa i l’aprofitament de recursos per a les entitats membres, oferint la possibilitat de DONACIÓ DE MATERIAL INFORMÀTIC per a les entitats sense ànim de lucre amb projectes de voluntariat. Per a més informació, si us trobeu interessats/ades podeu enviar un correu a puntvoluntariat@gramenet.cat

Apropa cultura:  Fer possible, entre tots i totes, l’accessibilitat als principals equipaments culturals. Fomentem l’accés de totes les persones a la cultura i a l’oci inclusiu. Promovem la transformació social a partir de la cultura i defensem una comunitat inclusiva capaç de crear condicions adequades a les necessitats de totes les persones. Clica aquí

El meu telèfon: Recurs que ofereix atenció telefònica a la persona voluntària que tingui algun moment de neguit, preocupació o tristesa, davant d'algun conflicte personal o de relació. Es pot sol·licitar enviant un correu a recercapersonalcursos@gmail.com  i una persona voluntària responsable del Grup Recerca Personal contactarà amb tu de forma totalment confidencial i personalitzada.