Vols fer voluntariat?

Passos a seguir per fer voluntariat

  • Pas 1. Disposar d’interès i ganes de col·laborar pel benestar de la teva comunitat.

  • Pas 2. Contactar amb el Punt del Voluntariat per informar-te dels diferents projectes que es fan a la nostra ciutat.

Mira aquí, al nostre web on pots fer voluntariat a SCG, i demana al PUNT DEL VOLUNTARIAT una entrevista concertada per tal de resoldre tots els teus dubtes al respecte. T’orientarem i mirarem de relacionar els teus interessos i habilitats amb les característiques i el perfil de voluntariat concret que cal a cada projecte.

Logo del Punt del Voluntariat

Què és el voluntariat?

 En termes generals l’entenem com

  • La voluntat i el compromís de contribuir a la millora i transformació de les persones i de la societat
  • És una forma de col·laboració des la llibertat i la gratuïtat de les persones

  • L’acció solidària a projectes específics, dintre del marc organitzat d’una entitat estable, democràtica i sense afany de lucre (ONG), on es participa conjuntament amb altres persones amb les mateixes inquietuds.

Catalunya, en aquest sentit posseeix un marc de referència per definir què és el voluntariat:

Motius per fer voluntariat

En l'acció voluntària la persona sempre està donant (temps, recursos, etc.) i també rebent (satisfacció, aprenentatges, experiència, relacions amb altres persones, etc.). És important tenir en compte que una persona voluntària mai substitueix un professional remunerat.

Segur que per la teva experiència personal, professional, per les teves aficions o altres, tens moltes coses útils per fer per a aquelles persones que poden necessitar-te. És molt senzill, pensa quins temes, quines necessitats, quins temes són, segons la teva opinió, els més importants; què t'afecta més, a tu i als altres, quins estan més al teu "abast".

És molt possible que a prop teu existeixin grups organitzats de persones que, com tu, vulguin millorar les coses. Si no és el teu cas, sempre tens la possibilitat de ser tu mateix qui prengui la iniciativa de començar a organitzar-te. En tot cas, sempre hi haurà possibilitats, aquí mateix al Punt del Voluntariat, per fer que la teva acció contribueixi a millorar la nostra ciutat. Pots col•laborar allà on vius, molt a prop teu, hi ha molts temes i necessitats que demanen la teva implicació.

Marca't un punt

Per a tu. Per als altres. Per a tothom

FES VOLUNTARIAT


El voluntariat transforma la vida


Procés d'atenció personalitzada del Punt del Voluntariat

Imatge atenció personalitzada