Cartell crida de voluntariat Casal dels Infants

Crida de voluntariat per al Casal dels Infants

El Casal dels Infants aviat començarà les activitats d’estiu a Santa Coloma i necessita el suport de persones voluntàries, majors de 18 anys, que es comprometin d'una setmana sencera com a mínim, de dilluns a divendres, de 9 a 17 h. 

El voluntariat del Casal d’Estiu consisteix a acompanyar un grup d’infants d'entre 6 i 12 anys, adolescents de 12 a 16 anys o joves de 16 a 21 anys, en les activitats que faran al juliol i l’agost. Aquestes són molt variades: activitats, jocs, sortides, visites, excursions, espai de menjador amb la guia i suport dels responsables de l'equip educatiu. Hi tindran lloc a l'Escola Unamuno, al c. dels Pirineus, 32 i al c. de la Circumval·lació, 27.

El primer pas per col·laborar-hi és assistir a una sessió informativa telemàtica amb inscripció a www.casaldelsinfants.org/voluntariat. Cal tenir el certificat negatiu d'antecedents de delictes sexuals vigent.


Imatge Celebració del Mulla't 2024

Crida de voluntariat per la celebració del 'Mulla't'

El diumenge 14 de juliol la Federació Esclerosi Múltiple celebra el «Mulla't», un dia de solidaritat amb les persones amb esclerosi múltiple (EM).

L’EM és una malaltia crònica, de moment sense cura, del sistema nerviós central. A Catalunya hi ha 9.000 persones amb EM, sent aquesta malaltia la segona causa de discapacitat entre persones joves.

El Mulla't és possible gràcies a persones que fan visible l’EM a piscines de tota Catalunya. Si vols col·laborar, inscriu-te en l'enllaç www.fem.es/voluntariatmullat


Imatge Cursos de formació de voluntariat

Curs d'iniciació al voluntariat

Es tracta d'una formació bàsica, adreçada a persones a partir de 16 anys, que esdevé la porta d’entrada al món del voluntariat, i que té com a objectiu donar a conèixer la realitat i el sentit del voluntariat a les persones interessades que es volen incorporar a una entitat sense ànim de lucre, o que ho han fet fa poc.

El curs, que s'imparteix en modalitat virtual, té una duració de 18 hores; forma part del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya (PFAVC) i té diferents edicions.

Trobareu tota la informació del curs i com fer la inscripció aquí.


Imatge Trobada entitas voluntariat

Trobada d’entitats per promoure el voluntariat

A causa de les condicions meteorològiques, aquesta activitat no es va poder celebrar. 

El 15 de maig, de 17 a 20 h, a la plaça del Rellotge, tindrà lloc una trobada d’entitats organitzada pel Punt de Voluntariat. En un ambient amè i festiu, diverses entitats sense afany de lucre de la ciutat mostraran, mitjançant jocs i recreació d’escenes, la gran tasca que desenvolupen gràcies a la col·laboració desinteressada de les persones voluntàries.

En aquesta trobada, es podrà participar també en el joc @elpapeldetupeli, una proposta lúdica en què el personatge d’una directora de càsting ajudarà a trobar l’àmbit o l’entitat del voluntariat a les persones que estiguin interessades en col·laborar en les accions que prop de 50 entitats realitzen a Santa Coloma. S’hi podrà, a més, escoltar música de grups locals, jugar al Trivial, gaudir d’un berenar saludable o aportar missatges a l’arbre dels desitjos, entre d’altres activitats.


Imatge formació expectatives

Sessió sobre les expectatives personals en la convivència

El Punt del Voluntariat ha organitzat una sessió formativa el 29 de maig (16 h), al Centre Cívic Riu (c. Lluís Companys, 9), per reflexionar sobre les expectatives personals en la convivència, dins i fora de l’àmbit del voluntariat: és bo tenir-ne, com afecta mantenir algunes d’elles, ajuden a ser persones més proactives?

La formació està adreçada a tothom i, especialment, a les persones voluntàries. Per assistir-hi, cal inscripció prèvia a puntvoluntariat@gramenet.cat o al 646 058 979 (també WhatsApp). Aforament limitat.


Imatge Pla formació voluntariat 2024

Inici del Pla de formació local

Des del Punt del Voluntariat, i en col·laboració amb institucions i professionals, s’inicia un nou pla de formació local amb l’objectiu de promoure i participar en la conscienciació social del voluntariat i l’associacionisme.

Dins de la programació per al 2024, els dies 13, 20 i 27 de març tindrà lloc el Curs de capacitacions i competències en el voluntariat, que aprofundirà en temes sobre l’essència del voluntariat, l’ètica de l’acompanyament i l’escolta activa coma eina de connexió. Les sessions es faran Can Sisteré, de 16 a 19.30 h.

Inscripcions aquí.


Voluntariat mediambiental

Nous àmbits de voluntariat

A Santa Coloma de Gramenet, hi ha un total de 39 entitats que tenen un total de 160 projectes diferents per a poder fer voluntariat, d’àmbits molt diversos com gent gran, salut, infant, joves, oci, lleure i famílies, comunitaris, solidaritat, cooperació, justícia global, protecció d’animals, internacional, serveis socials, cultural i, ara, s’han ampliat als àmbits de medi ambient i igualtat de gènere.

Les noves entitats que s’han incorporat a la xarxa són la Coordinadora de Dones de Santa Coloma de Gramenet, que té la finalitat de fer actuacions per a les dones, com per exemple sortides, tallers d’alfabetització, risoteràpia, entre d’altres; i Bosc de Llum, que té la missió de conscienciar a la societat i promoure un canvi d’actituds i valors a través de l’educació ambiental per donar resposta als problemes i reptes ambientals, presents i futurs, amb la realització d’actuacions i accions per a la contribució d’una ciutadania compromesa amb el desenvolupament sostenible i amb consciència ambiental.

Totes les entitats ofereixen la possibilitat de fer voluntariat, ja que necessiten persones que donin suport a les seves missions i, així, arribar a assolir més objectius, atendre a més persones, animals o situacions mediambientals que necessiten la nostra col·laboració.

Si tens més de 16 anys, i vols participar el temps que puguis de forma organitzada en una entitat, vine el dimecres 7 de febrer, a les 18 hores, al c. Lluís Companys, 9 (Centre Cívic Riu), on podràs tenir tota la informació, especialment sobre el voluntariat mediambiental, i podràs fer consultes per ser voluntari o voluntària.


Crida urgent de recollida de mantes

El Grup de Maria Auxiliadora, entitat dedicada al voluntariat social a la ciutat, fa una crida urgent per a la recollida de mantes.

Podeu contribuir al seu rober portant-les al c. Safaretjos, 8, de 16 a 19 h, de dilluns a divendres.


Imatge Joc voluntariat

Nou joc a Instagram per promoure el voluntariat

A partir del 8 de gener, es podrà participar en el joc de pistes @elpapeldetupeli a Instagram, una experiència lúdica digital, adreçada a persones majors de 16 anys, per donar a conèixer els àmbits i projectes de voluntariat a Santa Coloma.

Mitjançant una situació fictícia relacionada amb històries i trames, la persona jugadora acabarà sent el personatge principal d’una pel·lícula. El tipus de pel·lícula seleccionada estarà relacionat amb diferents àmbits de voluntariat: cultural, sanitari, internacional, persones grans, infància, joventut i famílies, protecció ambiental, serveis socials, justícia global, medi ambient i protecció animal. En tots ells, hi ha entitats de la ciutat que tenen projectes en marxa.

El joc proposa, al final, una darrera prova física en què es donarà un obsequi a les persones que aconsegueixin acabar-ho.

La nova proposta, que també estarà disponible en català, és una acció que, coordinada des del Punt del Voluntariat, vol orientar les persones interessades a col·laborar amb les entitats que actuen a la ciutat en un àmbit del voluntariat que els interessi.


Dia Internacional del Voluntariat

Avui, 5 de desembre, és el Dia Internacional del Voluntariat i a Santa Coloma ho vam celebrar el passat dissabte, 2 de desembre, amb la presència de més de 450 persones al Teatre Sagarra, en una gala que va ser una nova oportunitat per agrair i reconèixer el treball de més d'un miler de persones i 37 entitats sense ànim de lucre en els 160 projectes en marxa actualment a la ciutat.

El voluntariat forma part de la identitat de Santa Coloma. Moltes gràcies a tots i totes!

 


Arriba la Festa del Voluntariat de Santa Coloma

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, el 5 de desembre, el Teatre Sagarra reunirà, un any més, les entitats i les persones que fan tasques de voluntariat de forma coordinada en els 160 projectes registrats actualment a Santa Coloma. La cita serà el 2 de desembre, a les 18 hores, i esdevindrà una nova ocasió per reconèixer i agrair públicament la tasca altruista i la contribució social que hi aporten més d'un miler de persones voluntàries i 37 entitats sense ànim de lucre a la nostra ciutat.

Durant l’acte, que serà presentat per l’actriu Carla Ramos, hi participaran Karme Hellín, voluntària i actriu de La Colmena, amb les persones voluntàries que han realitzat els tallers de teatre per a l’ocasió. També es presentarà el nou joc d’Instagram i el vídeo de la cançó en homenatge als voluntaris i les voluntàries de la ciutat; es realitzarà la lectura del manifest i el lliurament de l’Agenda del voluntariat 2024, i s’acabarà amb l’actuació musical de José Luis Lozano i Ivan Vilches.


Foto Voluntariat lingüístic

Crida de voluntariat lingüístic

Es necessiten persones voluntàries per donar suport de clases de català o castellà, en horari de matí, durant 2 horas y, com a mínim, 1 dia a la setmana.

Les personas interesadas poden contactar amb el Punt del Voluntariat al 646 058 979 o a l'adreça electrònica puntvoluntariat@gramenet.cat.


Foto Gran Recapte 2023

Crida de voluntaritat pel Gran Recapte 2023

El 24 i 25 de novembre arriba una nova edició de la recollida d'aliments del Gran Recapte. Aquesta campanya preveu recaptar aliments i donacions econòmiques que es destinaran íntegramenet a la compra de queviures per a les persones més necessitades. Una part molt important és la col·laboració de les persones voluntàries.

La participació d’aquestes persones voluntaris és essencial: l’experiència ens demostra, any rere any, que allà on hi ha persones voluntàries augmenten les donacions. I enguany aquestes donacions són més necessàries que mai: per una banda, la pujada de preus limita la capacitat dels Bancs dels Aliments per comprar menjar i distribuir-lo; i per l’altra, el canvi de model previst en el programa d’entrega d’aliments de la Unió Europea pot provocar que 200.000 persones deixin de rebre ajuda alimentària a Catalunya. És per això que aquest Gran Recapte és més important que mai.

A Santa Coloma hi ha 5 entitats adherides al Banc d'aliments que distribueixen aliments a la població colomenca que han anat a Serveis Socials acreditant que ho necessita. 

Hi ha diferents maneres de col·laborar amb el Gran Recapte:

 • Fer-te voluntari unes hores els dies 24 o 25 de novembre. T’has d’inscriure al web granrecapte.com/voluntariat.
 • Donant aliments en algun dels de supermercats de la ciutat que col·laboren amb la recollida aquell cap de setmana.
 • Fent donacions econòmiques a la web del Gran Recapte, a les caixes dels supermercats o a bizum (33596).

Imatge formació voluntariat

Curs de capacitacions i competències en el voluntariat

Els propers dimecres 8, 15 i 22 de novembre, de 16 a 19.30 h, tindrà lloc aquest nou curs inclòs en el Pla de formació del Punt del Voluntariat d'aquest 2023. Adreçat a persones que volen conèixer el voluntariat o a aquelles que ja són voluntàries i volen millorar la seva tasca, el curs s'impartirà al Centre Cívic Riu (c. Lluís Companys, 9).

S'hi tractaran temes com el voluntariat i la seva essència (per saber quines poden ser les necessitats i al·licients, etc.), l'ètica de l'acompanyament (sobre la sensibilitat, els valors i les eines), i l’escolta activa com a eina de connexió (com portar-la a terme i la seva funcionalitat).

La formacó és gratuïta i finançada i acreditada per l'Ajuntament.

Inscripció mitjantçant aquest formulari o posant-se en contacte amb el Punt del Voluntariat (tel. 646 058 979 - puntvoluntariat@gramenet.cat).


Imatge Voluntariat

Humor i música per celebrar el Dia del Voluntariat

La celebració de Dia Internacional del Voluntariat, enguany, tindrà lloc el 2 de desembre al Teatre Sagarra. Prèviament, s’ha organitzat un taller d’improvisació d’humor per mostrar els valors i principis que impliquen ser voluntari/ària. De la mà d’Impro Acatomba, hi haurà tres sessions en què es prepararan les escenes per a la celebració: 23 d’octubre, i 16 i 23 de novembre, de 18 a 20 h, al Centre Cívic Riu. Les persones interessades a participar-hi s’han d’inscriure a puntvoluntariat@gramenet.cat o 646 058 979 (WhatsApp).

També s’ha programat la gravació d’un videoclip de la cançó del voluntariat el 28 d’octubre, a les 11 h, a la llera del riu Besòs, sota el pont de l’av. Pallaresa, en què pot participar tothom qui vulgui.


Imatge Pla Formació del Punt

Formació sobre la perspectiva interseccional del voluntariat

El 27 d'octubre, de 9.30 a 13.30 h, a la Sala Mediterrània de l'edifici municipal ubicat a la rambla de Sant Sebastià, 98, tindrà lloc una nova formació sota el títol «Introducció a la perspectiva interseccional en el voluntariat», per entendre la desigualtat des de la interrelació de gènere, edat, capacitat, etc. i adquirir una mirada àmplia perquè els plans de voluntariat siguin més accessibles i els equips més diversos.

La formació anirà a càrrec de la Federació Catalana del Voluntariat i està adreçada a les entitats.

Per participar-hi, cal inscripció a puntvoluntariat@gramenet.cat o 646 058 979 (WhatsApp). Oberta fins a omplir les places.


Imatge valors del voluntariat

Preparació de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat

La celebració de Dia Internacional del Voluntariat, enguany, tindrà lloc el 2 de desembre al Teatre Sagarra. Prèviament, les entitats del voluntariat i el servei del Punt del Voluntariat han organitzat un taller d’improvisació d’humor per mostrar els valors i principis que impliquen ser voluntari/ària. De la mà d’Impro Acatomba, hi haurà tres sessions per preparar les escenes que es representaran en la celebració: 23 d’octubre, i 16 i 23 de novembre, de 18 a 20 h, al Centre Cívic Riu (c. Lluís Companys, 9).

Les persones interessades a participar-hi s’han d’inscriure a puntvoluntariat@gramenet.cat o 646 058 979 (WhatsApp).

També s’ha programat la gravació d’un videoclip de la cançó del voluntariat de Santa coloma el 28 d’octubre, a les 11 h, a la llera del riu Besòs, sota el pont de l’av. Pallaresa, en què pot participar tothom qui vulgui.


Voluntariat per a la Cursa per la Vida

Santa Coloma es posa en marxa contra el càncer i el diumenge 22 d'octubre (10.30 h) acollirà la XIX Cursa i Caminada per la Vida al parc de Can Zam, amb un recorregut de 5 quilòmetres.

Vols col·laborar com a voluntari/ària en l'organització? Posa't en contacte amb nosaltres al tel. 646 058 979, al correu electrònic puntvoluntariat@gramenet.cat o bé directament amb l'Asociación Española Contra el Cáncer aquí.


Imatge Campanya Una poma per la vida

Crida de voluntariat per a la campanya "Una poma per la vida"

Un any més, la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) necessita persones voluntàries per col·laborar en la campanya solidària “Una Poma per la Vida”, que se celebrarà el 21 d’octubre, en torns de matí, migdia i tarda.
 
"Una Poma per la Vida" és possible gràcies a centenars de persones voluntàries de més de 16 anys que ofereixen pomes solidàries i de proximitat per l'esclerosi múltiple a les persones que estan comprant als supermercats Bonpreu i Esclat.

L’objectiu de la campanya és donar a conèixer l'esclerosi múltiple, que afecta 9.000 persones a Catalunya, i captar fons per a la recerca i els serveis de neurorehabilitació.

Si vols fer la tasca de voluntariat en companyia d’una altra persona a qui coneguis, només cal que quan t'inscriguis apuntis també la persona que t'acompanyarà i indiquis que voleu estar juntes.

Inscripcions i contacte: https://www.fem.es/poma/ – WhatsApp 664 539 318.


Imatge Voluntariat OHB2023

Crida de voluntariat per a l'Open House BCN

Com cada any, pel mes d'octubre, estem col·laborant en la organització del Festival d'Arquitectura 48h Open House BCN, que aquest any se celebrarà el cap de setmana del 21 i 22 d'octubre.

A Santa Coloma, entre d'altres, s'ofereixen rutes guiades al Recinte Torribera, a la Torre Pallaresa i al pavelló B de l'Esperit Sant, entre d'altres, a més de rutes teatralitzades al centre de la Ciutat, visites guiades a edificis públics, com La CIBA, Can Pata, etc (OHB 2023 a Santa Coloma).

Si vols participar fent voluntariat en aquest esdeveniment, inscriu-te aquí.


Imatge Formació per a joves

Formació per a joves sobre voluntariat

Els dies 27 i 28 de setembre, de 17 a 19 h, la Federació Catalana de Voluntariat Social ha organitzat el curs virtual «Actua localment: Volunntariat i participació per a joves». El seu objectiu és donar a conèixer els principis que el regeixen, el marc legal, els àmbits d'acció, les entitat en què col·laborar o quins beneficis aporta personalment. 

Per a més informació i inscripció, cliqueu aquí.


Càpsules Formatives

Càpsules formatives gratuïtes sobre voluntariat

La Fundació Tallers, amb la col·laboració del Punt del Voluntariat, ha organitzat un cicle de càpsules formatives gratuïtes adreçat a persones voluntàries que col·laboren en projectes de Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i Badia del Vallès. Les sessions tindran lloc els dies 19 i 26 de setembre i 10, 17 i 14 d'octubre a La CIBA (pg. de Llorenç Serra, 64), en horari de 17 a 18.30 h. Amb diferents professionals de la Fundació, es tractaran temes com la discapacitat, el Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA), el suport conductual positiu, i el model centrat en les persones i el comunitari.

Inscripcions a través del formulari o al WhatsApp 637 831 883. Aforament limitat.


Curs de capacitacions i competències en el voluntariat

Els propers dimecres 6, 13 i 20 de setembre, de 16 a 19.30 h, tindrà lloc aquest nou curs inclòs en el Pla de formació del Punt del Voluntariat d'aquest 2023. Adreçat a persones que volen conèixer el voluntariat o a aquelles que ja són voluntàries i volen millorar la seva tasca, el curs s'impartirà al Centre Cívic Riu (c. Lluís Companys, 9).

S'hi tractaran temes com el voluntariat i la seva essència (per saber quines poden ser les necessitats i al·licients, etc.), l'ètica de l'acompanyament (sobre la sensibilitat, els valors i les eines), i l’escolta activa com a eina de connexió (com portar-la a terme i la seva funcionalitat).

La formacó és gratuïta i finançada i acreditada per l'Ajuntament.

Inscripció mitjantçant aquest formulari  o posant-se en contacte amb el Punt del Voluntariat (tel. 646 058 979 - puntvoluntariat@gramenet.cat).


Imatge Escola d'Estiu del Voluntariat 2023

Torna l'Escola d'Estiu del Voluntariat

Lleida és la ciutat que acull enguany la nova edició de l'Escola d'Estiu del Voluntariat, que se celebrarà el proper 27 de juny, en horari de 9 a 15 hores, a la Llotja. 

Adreçada a persones voluntàries majors de 18 anys, l'Escola ha programat una sèrie de tallers gratuïts per compartir i aprendre d'un mateix i com es desenvolupa l'acció voluntària a partir de les paraules, la comunicació no violenta i la construcció d'equips.

Per a més informació i inscripcions, cliqueu aquí: Escola d'Estiu del Voluntariat 2023.


Imatge Pla de formació 2023

Formació sobre salut mental en el voluntariat

Dins del pla de formació que ofereix el Punt del Voluntariat, durant el mes de maig tindrà lloc el curs «La presència de la Salut mental en el Voluntariat»

La formació està adreçada a totes les persones que fan voluntariat o que tinguin interés en temes de voluntariat i/o salut mental.

L'objectiu és comprendre i detectar situacions específiques de transtorn de salut mental que afecten a la tasca de voluntariat, i conèixer quina ha de ser l’actuació segons diferents col·lectius i contextos.

Descripció del contingut:

 • Bloc 1. La gestió de les emocions: Principis bàsics de les emocions i la seva influencia en les relacions. Competències emocionals. Intel·ligència emocional. Empatia.

 • Bloc 2. Els conceptes bàsics de la salut mental: Salut mental i malaltia mental. Estrès i ansietat. Conductes saludables i conductes de risc. Signes i síiptomes. Trastorns mentals.
 • Bloc 3. Estratègies d’intervenció: Definició dels límits en les accions voluntàries. Elements bàsics del conflicte. Conceptes fonamentals de la intervenció verbal en situacions de crisi. Cicle vital de les persones amb trastorn mental. Programes d’intervenció en un context concret.

Ponents:

 • Miriam Bonet Ibeas, Coordinadora de Voluntariat en Grup Sant Pere Claver Psicòloga General Sanitària Col·legiada
 • Héctor Sió, de la Fundació CHM Salut Mental de les Corts.
 • Sílvia Vila Bosch, coordinadora Voluntariat Inclusiu i Associacionisme de l’Associació Arep per la salut mental.

Modalitat: Semipresencial. Durada: 20 hores. Dates i hores: 8, 15 i 22 de maig de 16 a 20 hores. Lloc: Centre Cívic Llatí ( c/ Nàpols, 41)

Inscripció fins el 27 de maig aquí.


Imatge Pla de formació 2023

Nou espai de reflexió sobre voluntariat

El Punt del Voluntariat ha organitzat, dins del programa de formació per a l'any 2023, un trobada de reflexió el 22 d'abril, de 10 a 11.30 h, al Centre de Cultura Contemporània Can Sisteré (c. Sant Carles, s/n). 

«Espai de reflexió: el voluntariat i jo» està adreçat a persones voluntàries amb l'objectiu d'aprendre, compartir i conèixer experiències en diferents projectes de voluntariat a la ciutat. L'activitat serà guiada per Maria Conxa Porrera.

Per assistir-hi, cal inscripció prèvia trucanta al 646 058 979, enviant un e-mail a puntvoluntariat@gramenet.cat o omplint aquest formulari.


Cartell programa Mentoria social

Crida de voluntariat sobre mentories a persones refugiades i migrades

El Programa de Mentoria Social de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya busca persones voluntàries per acompanyar persones refugiades i migrades amb l'objectiu d’afavorir la seva autonomia i inclusió social. 

Si tens més de 25 anys, un parell d’hores a la setmana i ganes de ser important per a algú important, t’animem a participar com a persona mentora a la nostra ciutat.

Si estàs interessat/ada, posa’t en contacte amb nosaltres al 646 058 979 o a l'adreça puntvoluntariat@gramenet.cat i t’explicarem més detalladament com funciona i què cal fer per començar la relació de mentoria.


Imatge de voluntariat

Crida urgent de voluntariat

Des del Punt del Voluntariat de Santa Coloma es fa una crida per a persones majors de 18 anys que vulguin ajudar a transformar la societat, ajudar als i les altres i acumular experiència en aquest àmbit a través de la col·laboració en organitzacions no governamental (ONG).

En concret, es demanen persones que puguin donar suport en l’acompanyament en hospitals, suport a infants i joves, a gent gran i persones immigrades.

T'hi apuntes?

Contacta amb nosaltres a puntvoluntariat@gramenet.cat / Tel. 646 05 89 79.Cartell 12a edició FITI

Arriba la 12a edició del Festival Internacional de Teatre Integratiu (FITI)

La 12è FITI, que organitza l'Associació Alquimistes Teatre en col·laboració amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, tindrà lloc els dies 24, 25, 26 i 27 de novembre al Teatre Sagarra.

Amb el lema «L'art no entén de diferències», companyies artístiques inclusives donaran visibilitat, durant aquest dies, a les seves creacions dins del marc de les arts escèniques de l’estat espanyol i de l’estranger.

El FITI és un esdeveniment pioner en les arts escèniques i la diversitat funcional que se celebra de manera biennal i que té com a finalitat promoure i donar visibilitat a les companyies inclusives, de tal manera que amplia les mirades envers l’art.

Tota la programació a teatresagarra.gramenet.cat.


cartell 20è aniversari Integramenet

Integramenet celebra els seus 20 anys

La Fundació Integramenet, que té com a finalitat la primera l’acollida, l’orientació i la integració de persones en situació de risc d’exclusió social, celebrarà els seu 20è aniversari el dimarts 22 de novembre, a partir de les 19 h, al Teatre Sagarra (c. Lluís Companys, 27). 

Per assistir-hi, cal confirmar assistència al tel. 639 125 305 o a l'adreça info@integramenet.org. Entrada solidària: 5 euros.

 

 


Imatge Festa Fundació Tallers

Fundació Tallers celebra la Festa del Voluntariat

La Fundació Tallers, entitat del Grup Sant Pere Claver a Santa Coloma de Gramenet, celebrarà el proper dissabte 5 de novembre la seva festa del voluntariat. La cita serà a partir de les 12, als Jardins de Can Roig i Torres (c. Rafael Casanovas, 5). Hi haurà actuació musical, tallers de grafits, xapes i caricatures, i tapa solidària.

Us hi esperem!


Imatge Acta TEV 28 d'octubre

Reunió d'octubre de la Taula d'entitats del voluntariat

La Taula d'entitats del voluntariat és l’òrgan de treball integrador de les entitats que conformen el Punt del Voluntariat per a marcar les línies de treball al territori de Santa Coloma de Gramenet de manera coordinada, transversal i en xarxa. Aquí podeu consultar l'acta de la seva darrera reunió, celebrada el passat 28 d'octubre. 


Imatge MusicalMENT
Imatge Cursa per la Vida 2022

Les entitats de voluntariat prenen protagonisme en activitats de la ciutat

El dijous 20 i el diumenge 23 d'octubre, Santa Coloma s'omple d'activitats en què les entitats de voluntariat de la ciutat prenen protagonisme:

 • Caminada per la Pau i la no violència cap a les dones i les nenes. Dijous, 20 (19 h) - Plaça de la Vila. Organitzada dins del programa de la 6a Cumbre Iberoamericana de Agendas Locales de Género.
 • MusicalMENT: En cor de dona. Diumenge 23 (9.30 h). Escola de Música i Auditori Can Roig i Torres.
 • 18ª Cursa i Caminada per la Vida. Diumenge 23 (10.30 h). Sortida al Parc de Can Zam.


Imatge Pla de formació de voluntariat

Formació bàsica per a persones voluntàries

Des del Punt del Voluntariat, i en col·laboració amb institucions, entitats i professionals en temes d’associacionisme i voluntariat, es presenten formacions bàsiques per a totes les persones interessades a col·laborar amb les entitats colomenques amb projectes de voluntariat o que ja són voluntàries.

Per als pròxims mesos, s’han programat dues formacions:

 • Iniciació al voluntariat. Curs virtual durant els mesos de novembre i desembre.
 • Capacitacions i competències en el voluntariat. Curs presencial, els dies 9, 16 i 23 de novembre, de 16 a 19.30 h, al Centre C Riu.

Per a inscripció o més informació: puntvoluntariat@gramenet.cat / Tel. 646058979.


Crida de voluntariat per a la VI Cimera Iberoamericana d'Agenda Locals de Gènere

Imatge Cimera Iberoamericana

Del 18 al 21 d'octubre, tindrà lloc  la 6a. Cimera Iberoamericana d'Agendes Locals de Gènere a Santa Coloma. La cimera és convocada per la Unió Iberoamericana de Municipalistes, conjuntament amb l'Ajuntament, i és un esdeveniment internacional important per l'avenç de les dones dedicat a promoure la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones.

Es tracta d'una invitació a intercanviar reflexions, vivències, preguntes, èxits, reptes i obstacles sobre l'assoliment de la igualtat efectiva entre dones i homes en l'àmbit local.

Les persones interessades a col·laborar durant els dies de la Cimera com a voluntàries,  en horari de matí o tarda, fent suport en temes d'acompanyament, informació, etc. a les persones que hi assistiran, es poden posar en contacte amb el Punt del Voluntariat al 646058979 o a puntvoluntariat@gramenet.cat.

Totes les persones voluntàries seran considerades ambaixadores de la ciutat i rebran els recursos, la informació i la formació necessària per fer possible la seva acció de voluntariat.


NOVA ACTUALITZACIÓ DELS PROJECTES DE VOLUNTARIAT!

Consulta l’actualització de projectes del voluntariat dels ámbits de Gent Gran, Internacional, Justícia global-Drets Humans – Pau i cooperació, serveis socials, comunitari i veïnal, serveis sanitaris, infància, joves, oci i lleure i alguns específics per a majors de 16 anys, i si vols col.laborar  contacta amb el Punt del Voluntariat al 646058979 o a puntvoluntariat@gramenet.cat

Logo

Curs d'iniciació al voluntariat gratuït i en línia

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, impulsa el Curs d’Iniciació al Voluntariat com a instrument de sensibilització i promoció del voluntariat a l’abast de tothom.

És un curs gratuït que s'impartirà en línia per saber q què és el voluntariat, com s'organitza i com participar-hi.

Per a més informació i inscripcions, clica aquí.

Imatge de curs d'iniciació al voluntariat

Voluntariat a la Fundació Germina a l'estiu

Cartell de Voluntariat a la Fundació Germina

La Fundació Germina fa una crida de voluntariat per acompanyar infants i joves en diferents activitats de lleure socioeducatius durant el casal d'estiu que tindrà lloc del 27 de juny al 15 de juliol. Les persones interessades en col·laborar-hi han de tenir entre 16 i 25 anys i una disponibilitat mínima de dos dies per setmana.

Per a més informació, contacteu amb el Punt del Voluntariat (tels. 93 462 4079 – 646058979/puntvoluntariat@gramenet.cat) o directament amb la Fundació Germina (tel. 671578984/voluntariat@germina.org).


Crida de voluntariat pels Casals d'Estiu 2022

Imatge Casals d'estiu

Durant els mesos de juliol i agost, les entitats privades sense ànim de lucre de Santa Coloma de Gramenet necessiten persones voluntàries per donar suport a les activitats de lleure i oci dels Casals d’Estiu que es faran a la ciutat. És per això que si tens més de 18 anys i t’interessa tenir una experiència i acreditació en aquest àmbit, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat trucant al 93 462 4079 – 646058979 o escribint a puntvoluntariat@gramenet.cat.


Trobada informativa sobre l'ajuda a Ucraïna

Imatge de la trobada per ajudar a Ucraïna

Dilluns 4 d'abril, a les 18.30 h, tindrà lloc una sessió informativa a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré sobre les campanyes de solidaritat i la situació humanitària de les persones refugiades a causa del conflicte armat a Ucraïna. T'hi esperem!


Voluntariat per donar suport a la gent gran

Imatge Voluntariat Amics de la Gent Gran

A Santa Coloma, podeu participar en diferents programes de voluntariat per acompanyar la gent gran i combatre la solitud que pateixen. Entre les entitats que hi participen, hi ha la Fundació Amics de la Gent Gran.

Si voleu col·laborar-hi, podeu contactar amb nosaltres al 646058979 o a puntvoluntariat@gramenet.cat per rebre més informació d'aquest projecte i d'altres que es desenvolupen a la ciutat.


Nova ubicació del Punt del Voluntariat

Imatge Punt del Voluntariat

El Punt del Voluntariat s'ha traslladat a l'edifici de l'Ajuntament, a la plaça de la Vila. Aquest servei municipal de Santa Coloma de Gramenet va ser creat l'any 2005 per atendre a les entitats locals i la ciutadania a partir dels 16 anys amb l’objectiu de fomentar, promocionar, reconèixer i avalar l’activitat voluntària i l’associacionisme. La seva finalitat és també incrementar la cohesió i conscienciació social de la nostra ciutat segons els valors i principis del model català de voluntariat (Llei 25/2015). 

Qualsevol entitat o persona interessada en temes de  voluntariat caldrà que es posi en contacte al telèfon 646058979 o per correu electrònic a puntvoluntariat@gramenet.cat.


Trobada de joves voluntaris i voluntàries al CRJ Mas Fonollar

cartell Troba't 2022

El 2 d’octubre del 2021 es va fer la primera trobada de persones menors de 30 anys i a la qual van participar joves de tots els àmbits de voluntariat. L'experiència va ser tant enriquidora que els i les participants van manifestar les ganes de tornar a fer una segona trobada per a formar una xarxa de voluntariat jove forta i consolidada i, a la vegada,  tenir un nou espai on participar i formar part de la comunitat de voluntariat de la ciutat. 

És per això que aquest dissabte dia 19 de març a les 17 hores, al CRJ Mas Fonollar, (carrer Sant Jeroni, 3) es tornarà a fer una trobada de joves que fan voluntariat a la ciutat.

Si estàs interessada/interessat,  poseu-vos en contacte amb el Punt per informar que voleu participar. Truqueu al 646058979 o enviu un missatge a puntvoluntariat@gramenet.cat.


Crida de voluntariat per a l'àmbit d'infants i joves

Foto Voluntariat amb infants i joves

El voluntariat adreçat a infants i joves es pot desenvolupar a Santa Coloma de Gramenet en diferents programes que inclouen accions socioeducatives, de lleure i oci, o esportives, entre d'altres. Si teniu una tarda a la setmana per dedicar-hi, poseu-vos en contacte amb el Punt del Voluntariat al 646058979 o a puntvoluntariat@gramenet.cat per rebre més informació. 

Si voleu conèixer un dels programes de voluntariat que donen suport a infants i joves, mireu aquest vídeo.


Crida de voluntariat contra la pobresa energètica

Imatge projecte Cooltorise

La pobresa energètica de les llars normalment s'associa a l'hivern però, amb l'acceleració del canvi climàtic, els episodis a l'estiu són més importants i difícils de mitigar. 

Si voleu col·laborar en aquest àmbit del voluntariat, podeu participar en el projecte COOLTORISE per donar suport en els tallers que s'organitzaran per a la ciutadania així com en altres accions de suport relacionades amb la pobresa energètica. Cal ser major de 18 anys i poder dedicar un mínim de 4 hores a la setmana. 

Per a més informació, contacteu amb el Punt del Voluntariat (Tel. 646058979 - puntvoluntariat@gramenet.cat).


Projectes de voluntariat per ajudar persones migrants i refugiades

Cartell Programes Mentoria

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme, ha obert dos programes de mentoria per acompanyar les persones migrants i refugiades en el seu itinerari per l’assoliment de l’autonomia i la millora del seu benestar emocional.

D’una banda, el programa de Mentoria Refugi se centra en l’acompanyament de persones que han sol·licitat protecció internacional o que són refugiades. De l’altra, el de Mentoria Arrelament ofereix la possibilitat d’acompanyar persones que estan en situació d’irregularitat administrativa en el procés d’arrelament.

Si voleu col·laborar en aquests programes a Santa Coloma, poseu-vos en contacte amb el Punt del Voluntariat (Tel. 646058979 - puntvoluntariat@gramenet.cat). Cal ser major de 25 anys i poder dedicar un mínim de dues hores a la setmana.


Noves crides de voluntariat

Foto Junts pel voluntariat

Calen persones voluntàries, que puguin dedicar mínim un parell d’hores a la setmana, en diferents projectes de la ciutat:

 • Àmbit d’Infants i joves: suport en l’estudi o en activitats esportives, artístiques o digitals i tecnològiques (per a persones voluntàries majors de 16 anys).
 • Àmbit Comunitari i veïnal: suport als tallers, fer seguiment a les llars o donar informació sobre el programa d’Energia Justa contra la pobresa energètica.
 • Àmbit de Gent Gran: acompanyament de persones que estan soles.
 • Àmbit de Justícia, pau, cooperació i solidaritat: suport a persones migrants i refugiades en el seu itinerari per l’assoliment de l’autonomia i la millora del seu benestar (per a persones voluntàries majors de 25 anys).

Si esteu interessats/ades o voleu rebre més informació, contacteu amb el Punt del Voluntariat Tel. 646058979 o puntvoluntariat@gramenet.cat

Recollida de roba de llar i d'abric

El Grup de Maria Auxiliadora, dedicada al voluntariat social, fa una crida per recollir roba de llençols, tovalloles i roba d’hivern per a joves de 10 a 16 anys per al rober que l’entitat gestiona. Podeu portar les peces de roba al carrer Safaretjos, núm. 8, de 16 a 19 hores, de dilluns a divendres.

ATENCIÓ: L'entitat restarà tancada fins al 14 de febrer.

Foto del rober del Grup de Marí Auxiliadora


Crida de voluntariat per al Programa d’Acompanyament Educatiu

Foto Programa d'Acompanyament Educatiu

El Programa d'Acompanyament Educatiu és un programa per millorar l’èxit educatiu d'infants i adolescents, reforçant i complementant la funció educativa de la família i de l’escola.

Si ets major de 18 anys i vols ser voluntari/ària en aquest projecte ajudant infants i joves de la ciutat una tarda a la setmana, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al 646058979 o a puntvoluntariat@gramenet.cat i t’explicaran com pots participar-hi.

Més informació sobre el projecte en aquest vídeo.


Dia Internacional del Voluntariat 2021

Imatge Dia Internacional del Voluntariat 2021

El diumenge 5 de desembre es va celebrar el Dia Internacional del Voluntariat amb un acte que torna a ser presencial i que tindrà lloc al Teatre Sagarra (18h). De nou, la celebració va reunir les entitats i les persones que treballen coordinadament en les diferents accions de voluntariat a la ciutat amb la finalitat de reconèixer i agrair públicament la tasca altruista i la contribució social que hi aporten les persones voluntàries. 

L’acte va ser conduït per l’actriu colomenca Karme Hellín i va incloure un espectacle de teatre-fòrum a càrrec d’actors i actius de l’associació AMMAME; la projecció de vídeos sobre l’experiència del jovent en diferents projectes de voluntariat i la presentació de l’Agenda del voluntariat 2022, que recull la informació dels projectes de les entitats de la ciutat. També es va llegir el manifest del voluntariat 2021 i es va tancar l’acte amb una sorpresa musical.


Crida de voluntariat: projecte "Dina en companyia"

Imatge del projecte "Dina en companyia"

Et necessitem!

Si ets major de 18 anys i pots dedicar un dia a la setmana, de 12:30 a 16 hores, per ajudar en el moment del dinar a persones grans en un entitat de voluntariat de Santa Coloma de Gramenet, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat (tel. 646058979 - puntvoluntariat@gramenet.cat) per demanar una entrevista. Participa en aquesta acció solidària de ciutat.

Per a més informació sobre el projecte, clica aquí.

V Jornada Salut mental i addiccions de Santa Coloma de Gramenet

Imatge de la V Jornada Salut mental i addiccions

Els proper 29 d'octubre tindrà lloc a l'Auditori Can Roig i Torres la V Jornada de Salut mental i addiccions de Santa Coloma de Gramenet sota el títol "Un temps d'incertesa i cansament". Més informació sobre el programa i inscripcions en aquest ENLLAÇ.

Crida de voluntariat

Logo Punt de Vontulariat

Si t’interessa participar en una acció voluntària d’una institució psiquiàtrica de la teva ciutat, on podràs acompanyar a persones ingressades al Centre Emili Mira del recinte de Torribera, durant una hora a la setmana en el moment que tú triis, rebent la formació i el suport necessari de l’entitat que ho realitza, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al 93 462 4079 - 646058979 o enviant un e-mail a puntvoluntariat@gramenet.cat

Escola d'Estiu del Voluntariat

Imatge anunciant l'Escola d'Estiu del Voluntariat

Els propers dies 13, 14 i 15 de juliol es durà a terme l’Escola d’Estiu del Voluntariat. Enguany l’edició serà en línia i oferirà activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

Per a més informació sobre el programa i les inscripcions entreu en aquest ENLLAÇ

Vols fer voluntariat en un Casal d’Estiu?

Imatge icònica de peus pintats

Si tens més de 16 anys, amb ganes de col·laborar encara que sigui un dia a la setmana, en una ONG de la teva ciutat, per a donar suport aquest estiu, el mes de juliol o agost,  a les activitats de lleure i oci que es faran per a infants i joves de Santa Coloma de Gramenet,  posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al telèfon 646058979 o enviant un email a puntvoluntariat@gramenet.cat

Clica aquest ENLLAÇ per a consultar els projectes dels Casals d’Estiu que es faran durant els mesos de juliol i agost.

Crides de voluntariat

Si durant el mes de juliol i/o agost vols participar en els Casals d’Estiu, si tens un parell d’hores al matí per caminar en grup,  si t’interessa col·laborar repartint el dinar a persones grans al migdia, o si vols fer suport al llarg del temps que vulguis  a persones amb discapacitat posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al 646058979 o puntvoluntariat@gramenet.cat, per a fer voluntariat a les ONG’s de la teva ciutat que et necessiten.

Logo Punt Voluntariat

Projecte “Teixint Vincles”

Imatge logo Fundació Tallers

Us animem a afegir-vos a aquest repte solidari  per sumar quilòmetres amb tothom que vulgui participar dintre del projecte Teixint Vincles.

Més informació AQUÍ

Cuidant el cuidador

Programa adreçat a familiars i cuidadors/es que atenen persones amb càncer

Cartell informatiu sobre el programa cuidant al cuidador
Clica a la imatge per accedir al programa

Crida de voluntariat en Protecció Civil

Si tens més de 14 anys i puntualment vols donar suport a una entitat que realitza accions de col·laboració en temes de seguretat i emergències a la teva ciutat, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat, trucant als  telèfons 646 05 89 79 /  93 462 40 79 o enviant un correu a puntvoluntaritat@gramenet.cat  i ens posarem en contacte amb tu per donar-te més informació.

Logo Punt del Voluntariat Santa Coloma

Pla de formació 2021

Posem en marxa el pla de formació 2021. La majoria són cursos reconeguts pel Pla de Formació del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya amb l’obtenció de certificació si es participa com a mínim en el 80% de la formació. Totes les persones interessades poden fer la inscripció gratuïta trucant als telèfons 93.462.40.79  o 646 058 979 o bé adreçant un correu al puntvoluntariat@gramenet.cat.

Durant el mes de maig es farà la primera formació sota el títol ‘Iniciació al voluntariat’ que començarà el dia 7  (18.00) tindrà una durada de 18 hores en format virtual i el realitzarà la Creu Roja. La data límit d’inscripció és el 30 d’abril. També al maig, concretament el dia 8, es farà la sessió formativa virtual sobre ‘L’escolta telefònica’ (10.00) impartida per Maria Conxa Porrera de Recerca Personal amb una durada de 2 hores i 15 minuts. 

Altres formacions programades:

 • Voluntariat internacional i lleure educatiu
 • 4, 6, 11, 13, 18, 20 d’octubre de 18 a 20 hores
 • Realitza: Escola Adhara
 • Durada: 12 Hores
 • Format: Virtual
 • Data límit d’inscripció: 24 de setembre
 • Regenerar-nos: La perspectiva de gènere a l’àmbit del voluntariat social
 • 3, 10, 17 de novembre de 17 a 19 hores
 • Realitza: Fundació Siurana
 • Durada: 8 Hores
 • Format: Presencial
 • Data límit d’inscripció: 22 d'octubre

Subvencions de projectes i activitats 2021

Per a entitats de l'àmbit de polítiques socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Foto d'un ordinador per fer les gestions per demanar subvencions a projectes i activitats per a entitats del voluntariat

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obre la convocatòria de subvencions de projectes i activitats desenvolupats per entitats sense ànim de lucre de l’àmbit de les polítiques socials, amb establiment operatiu a Catalunya.

El termini per a la presentació dels formularis de sol·licitud és fins el dia 26 d’abril de 2021.

En el marc d’aquesta convocatòria la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària impulsa els programes, projectes i actuacions que fomenten el voluntariat i enforteixen el teixit associatiu -especialment l’associacionisme veïnal- projectes d’intervenció comunitària per a la millora de les condicions de vida de la ciutadania, així com projectes de millora de les condicions de vida de les persones gitanes a Catalunya.

 Les línies de finançament que s’han convocat són aquestes:

 • F.1 Activitats de caràcter cívic i comunitari de l’associacionisme veïnal (de caràcter anual).
 • F.2 Projectes de foment i promoció del voluntariat (de caràcter anual).
 • F.3 Projectes d’acció comunitària inclusiva per lluitar contra l’exclusió social (de caràcter pluriennal).
 • F.4 Projectes per a la promoció del reconeixement, la participació, la inclusió social i la igualtat de tracte del poble gitano a Catalunya (de caràcter anual).
 • F.5 Projectes per a l’enfortiment de l’associacionisme (de caràcter pluriennal).
 • F.6 Activitats formatives vinculades al Pla de formació de l’associacionisme i el voluntariat de Catalunya (de caràcter anual).

En aquest enllaç trobareu tota la informació relativa a la convocatòria:

Bases

Manual

Vídeo

Formulari de sol·licitud