V Jornada Salut mental i addiccions de Santa Coloma de Gramenet

Imatge de la V Jornada Salut mental i addiccions

Els proper 29 d'octubre tindrà lloc a l'Auditori Can Roig i Torres la V Jornada de Salut mental i addiccions de Santa Coloma de Gramenet sota el títol "Un temps d'incertesa i cansament". Més informació sobre el programa i inscripcions en aquest ENLLAÇ.

Formació: La perspectiva de gènere en l’àmbit del voluntariat social

Imatge Formació Punt de Voluntariat

"Regenerar-nos: La perspectiva de gènere en l’àmbit del voluntariat social" és el curs que la Fundació Siurana impartirà de forma presencial els dies 3, 10 i 17 de novembre, de 17 a 19 hores, a La CIBA. Espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista (Paseo de Llorenç Serra, 64/ Paseo Salzereda, 23). Adreçat a les persones voluntàries, i a qualsevol persona interessada en temes de perspectiva de gènere, es tractaràn els temes següents:

 • Conceptes bàsics i fonaments legals.
 • Aspectes bàsics i generals de la igualtat de gènere per tal que les persones puguin tenir una base conceptual sòlida i coneguin les eines existents en aquesta matèria.
 • El gènere com a construcció social.
 • Binarisme de gènere.
 • Sistema sexe-gènere.
 • Experiments i socialització de gènere.
 • La construcció de la masculinitat i feminitat: estereotips i rols.
 • Societat patriarcal, diversitat sexual de gènere.
 • Diferències, desigualtats i discriminacions.
 • El gènere com a categoria d’anàlisi en diferents àmbits: treball, educació, salut, públic i privat.
 • Llenguatge i comunicació inclusiva, sensible i no sexista en les intervencions realitzades.
 • Anàlisi de situacions pràctiques per identificar i corregir desigualtats de gènere.

Són coneixements i eines perquè les persones incorporin la perspectiva de gènere; és a dir, que prenguin en consideració les diferències entre dones i homes a l’hora de dissenyar i desenvolupar les seves activitats. 

INSCRIPCIONS GRATUÏTES AQUÍ o trucant al 646058979 

Formació

Imatge Formació Punt Voluntariat

L’Ajuntament de Santa Coloma, des del  servei del Punt del Voluntariat, treballa de forma coordinada amb la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, la Federació del Voluntariat, el grup de Recerca Personal i altres professionals d’experiència reconeguda, la demanda formativa de la Taula d'entitats del Voluntariat, constituïda per les entitats colomenques amb projectes de voluntariat. L’objectiu és promoure, col·laborar i participar en la conscienciació social sobre la importància del voluntariat i l’associacionisme.

Enguany, resten programades dues formacions adreçades a millorar les habilitats i competències de les persones voluntàries, així com de tota la ciutadania interesada en temes de voluntariat, aquestes són les següents:

- Voluntariat internacional i lleure educatiu. Curs impartit per l’Escola Adhara, els dies 4, 6, 11, 13, 18, 20 d’octubre de 18 a 20 hores (el format serà virtual).

- Regenerar-nos: La perspectiva de gènere a l’àmbit del voluntariat social. Curs impartit per la Fundació Siurana els dies 3, 10, 17 de novembre de 17 a 19 hores (en format presencial).

Us convidem a participar, mitjançant la formalització de la preinscripció que és gratuita, fent clic en aquest enllaç, trucant al 646058979 o enviant un e-mail a puntvoluntariat@gramenet.cat, ja que tenim places limitades.

Crida de voluntariat

Logo Punt de Vontulariat

Si t’interessa participar en una acció voluntària d’una institució psiquiàtrica de la teva ciutat, on podràs acompanyar a persones ingressades al Centre Emili Mira del recinte de Torribera, durant una hora a la setmana en el moment que tú triis, rebent la formació i el suport necessari de l’entitat que ho realitza, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al 93 462 4079 - 646058979 o enviant un e-mail a puntvoluntariat@gramenet.cat

Escola d'Estiu del Voluntariat

Imatge anunciant l'Escola d'Estiu del Voluntariat

Els propers dies 13, 14 i 15 de juliol es durà a terme l’Escola d’Estiu del Voluntariat. Enguany l’edició serà en línia i oferirà activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

Per a més informació sobre el programa i les inscripcions entreu en aquest ENLLAÇ

Vols fer voluntariat en un Casal d’Estiu?

Imatge icònica de peus pintats

Si tens més de 16 anys, amb ganes de col·laborar encara que sigui un dia a la setmana, en una ONG de la teva ciutat, per a donar suport aquest estiu, el mes de juliol o agost,  a les activitats de lleure i oci que es faran per a infants i joves de Santa Coloma de Gramenet,  posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al telèfon 646058979 o enviant un email a puntvoluntariat@gramenet.cat

Clica aquest ENLLAÇ per a consultar els projectes dels Casals d’Estiu que es faran durant els mesos de juliol i agost.

Crides de voluntariat

Si durant el mes de juliol i/o agost vols participar en els Casals d’Estiu, si tens un parell d’hores al matí per caminar en grup,  si t’interessa col·laborar repartint el dinar a persones grans al migdia, o si vols fer suport al llarg del temps que vulguis  a persones amb discapacitat posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al 646058979 o puntvoluntariat@gramenet.cat, per a fer voluntariat a les ONG’s de la teva ciutat que et necessiten.

Logo Punt Voluntariat

Projecte “Teixint Vincles”

Imatge logo Fundació Tallers

Us animem a afegir-vos a aquest repte solidari  per sumar quilòmetres amb tothom que vulgui participar dintre del projecte Teixint Vincles.

Més informació AQUÍ

Cuidant el cuidador

Programa adreçat a familiars i cuidadors/es que atenen persones amb càncer

Cartell informatiu sobre el programa cuidant al cuidador
Clica a la imatge per accedir al programa

Crida de voluntariat en Protecció Civil

Si tens més de 14 anys i puntualment vols donar suport a una entitat que realitza accions de col·laboració en temes de seguretat i emergències a la teva ciutat, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat, trucant als  telèfons 646 05 89 79 /  93 462 40 79 o enviant un correu a puntvoluntaritat@gramenet.cat  i ens posarem en contacte amb tu per donar-te més informació.

Logo Punt del Voluntariat Santa Coloma

Pla de formació 2021

Posem en marxa el pla de formació 2021. La majoria són cursos reconeguts pel Pla de Formació del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya amb l’obtenció de certificació si es participa com a mínim en el 80% de la formació. Totes les persones interessades poden fer la inscripció gratuïta trucant als telèfons 93.462.40.79  o 646 058 979 o bé adreçant un correu al puntvoluntariat@gramenet.cat.

Durant el mes de maig es farà la primera formació sota el títol ‘Iniciació al voluntariat’ que començarà el dia 7  (18.00) tindrà una durada de 18 hores en format virtual i el realitzarà la Creu Roja. La data límit d’inscripció és el 30 d’abril. També al maig, concretament el dia 8, es farà la sessió formativa virtual sobre ‘L’escolta telefònica’ (10.00) impartida per Maria Conxa Porrera de Recerca Personal amb una durada de 2 hores i 15 minuts. 

Altres formacions programades:

 • Voluntariat internacional i lleure educatiu
 • 4, 6, 11, 13, 18, 20 d’octubre de 18 a 20 hores
 • Realitza: Escola Adhara
 • Durada: 12 Hores
 • Format: Virtual
 • Data límit d’inscripció: 24 de setembre
 • Regenerar-nos: La perspectiva de gènere a l’àmbit del voluntariat social
 • 3, 10, 17 de novembre de 17 a 19 hores
 • Realitza: Fundació Siurana
 • Durada: 8 Hores
 • Format: Presencial
 • Data límit d’inscripció: 22 d'octubre

Subvencions de projectes i activitats 2021

Per a entitats de l'àmbit de polítiques socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Foto d'un ordinador per fer les gestions per demanar subvencions a projectes i activitats per a entitats del voluntariat

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obre la convocatòria de subvencions de projectes i activitats desenvolupats per entitats sense ànim de lucre de l’àmbit de les polítiques socials, amb establiment operatiu a Catalunya.

El termini per a la presentació dels formularis de sol·licitud és fins el dia 26 d’abril de 2021.

En el marc d’aquesta convocatòria la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària impulsa els programes, projectes i actuacions que fomenten el voluntariat i enforteixen el teixit associatiu -especialment l’associacionisme veïnal- projectes d’intervenció comunitària per a la millora de les condicions de vida de la ciutadania, així com projectes de millora de les condicions de vida de les persones gitanes a Catalunya.

 Les línies de finançament que s’han convocat són aquestes:

 • F.1 Activitats de caràcter cívic i comunitari de l’associacionisme veïnal (de caràcter anual).
 • F.2 Projectes de foment i promoció del voluntariat (de caràcter anual).
 • F.3 Projectes d’acció comunitària inclusiva per lluitar contra l’exclusió social (de caràcter pluriennal).
 • F.4 Projectes per a la promoció del reconeixement, la participació, la inclusió social i la igualtat de tracte del poble gitano a Catalunya (de caràcter anual).
 • F.5 Projectes per a l’enfortiment de l’associacionisme (de caràcter pluriennal).
 • F.6 Activitats formatives vinculades al Pla de formació de l’associacionisme i el voluntariat de Catalunya (de caràcter anual).

En aquest enllaç trobareu tota la informació relativa a la convocatòria:

Bases

Manual

Vídeo

Formulari de sol·licitud