Divendres 24 de gener, 19,30h
”Poesia de trinxera”
Recital poètic amb la participació de diferents rapsodes de Gramenet i d’altres indrets de la Perifèria. Poesia combativa que recupera la memòria de la lluita antifeixista. Recital obert a la participació del públic.
Lloc: Ca’ la Sisqueta
Organitza: Slam Poetry i Ca’ la Sisqueta
Diumenge 26 de gener, 11h
Dintre dels actes de Memòria Històrica de 2020, tindrà lloc l'itinerari «Recordant l’alcalde Celestí Boada», en el qual es fa un recorregut pels llocs claus que expliquen la trajectòria personal i política de l’alcalde Celestí Boada: l’exposició «1939. L’abans i el després» del Museu, l’Ajuntament, el carrer Major, la plaça d’Alfons Carles Comín del barri del Fondo, la plaça Celestí Boada Salvador del barri del Bon Pastor (inaugurada el dia abans) i l’Espai Memorial «Parapet de les executades i executats 1939-1952» al Camp de la Bota, fet en record i homenatge a les 1.706 persones que van morir executades a Barcelona, la majoria en aquest espai del litoral barceloní.
Recorregut amb autocar, places limitades, activitat gratuïta, inscripcions a: museutorreballdovina@gramenet.cat o al telèfon 93 385 71 42
Dijous 30 de gener, 19h
Exposició fins a l’1 de març de 2020
L’exposició abraça el període que va de la Segona República a l’inici de la Transició (1931-1977) i a través d’una recerca exhaustiva d’articles periodístics, imatges, enregistraments i correspondència mostra com el poeta va ser instrumentalitzat pel franquisme. El govern de Franco, des del primer moment, va presentar Verdaguer com un geni de la nació espanyola.
“Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme” dona a conèixer quin tractament va tenir la figura del poeta Jacint Verdaguer durant el franquisme.
Lloc: Museu Torre Balldovina (Pl. Pau Casals, s/n)
Organitza: Museu Torre Balldovina
Dijous 30 de gener, 18.45h
Projecció del documental “...I la lluita continua: Del camp a la construcció de Catalunya”
Aquest documental descriu les lluites i les vagues dels treballadors de la construcció durant els anys setanta, pels seus drets i les llibertats sindicals i polítiques. Experiències explicades pels seus protagonistes.
Es comptarà també amb la participació de Llúcia Oliva de la Esperanza, directora del documental; Josep María Rodríguez Rovira, antic dirigent de CCOO i el PSUC i Francisco Téllez Luna, Sindicalista.
Lloc: Biblioteca Salvador Cabré
Organitza: En Comú Podem Santa Coloma
Divendres 31 de gener, 19,30h
Passi del documental “Cautivos en la arena”
Un retrat de les vivències de tots aquells republicans i republicanes deportats i exiliats als camps de concentració del Nord d’Àfrica, que van sortir de la península l’any 1939 amb el vaixell Stanbrook.
Lloc: Ca’ La Sisqueta
Organitza: Ca’ La Sisqueta