Dimarts 11 de febrer, 17.30h

“Jocs amb Història”

Jugarem i compartirem jocs d’infantesa a partir dels records i les vivències pròpies i del testimoni (en vídeo) de persones grans de Santa Coloma, que ens explicaran a què jugaven elles quan eren petites. El joc és un espai de trobada de persones de diferents generacions i cultures.

El material audiovisual forma part del projecte Triajoc i l’activitat s’inscriu en el Voluntariat en conversa.Està adreçada a persones de més de divuit anys i servirà per practicar el català.

Lloc: Rambla Sant Sebastià, 98-100, planta 2, aula 11

Organitza: Centre de Normalització Lingüística L’Heura

Foto

Cartell

Dimarts 18 de febrer, 19h

Inauguració de l’exposició “Las pequeñas cosas. De cómo los objetos guardaron una memoria perseguida” -ATENCIÓ! Activitat suspesa-

Aquesta exposició és una mostra d'alguns dels milers d'objectes, documents, cartes o fotografies recopilats durant més de deu anys de investigació. Petites coses que poden semblar insignificants però que suposen la forma exacta en què la memòria va poder materialitzar-se. Una memòria perseguida i silenciada pel franquisme, que va haver de buscar en les ribes de la societat un racó on poder sobreviure.

Cadascun dels materials que conforma aquesta exposició parla d'aquelles persones que se les va intentar destruir i fer desaparèixer, però que el seu record va aconseguir romandre en aquestes petites coses.

Lloc: Biblioteca del Fondo (c/ Massenet, 28)

Organitza: Ajuntament de Santa coloma de Gramenet


Foto

Dijous 20 de febrer, 19h

Presentació del llibre de Joan Zambrana:  Els llibertaris catalans a la Transició: Una historia ignorada CNT (1976-1979

Joan Zambrana: Historiador especialitzat en l'imaginari llibertari estatal, ens presenta la seva darrera publicació. També és soci fundador del Col.lectiu CEDALL de Badalona, un centre de documentació per a la difusió de la memòria històrica antiautoritària i llibertària dels processos històrics esdevinguts a l’Estat Espanyol al llarg del segle XX.

Lloc: Centre d’Art Can Sisteré

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet


Cartell

Dijous 27 de febrer, 19h

Passi del documental 'Pero que todos sepan que no he muerto' d’Andrea Weiss i taula rodona

Aquest documental explora la memòria històrica d’Espanya, centrant-se en la repressió de lesbianes i gays sota el jou del franquisme. Què va passar amb els homosexuals durant el règim franquista? Aquest documental revela les seves històries i trenca el silenci per primer cop.

Posteriorment, taula rodona sobre les vivències del col·lectiu  LGTBI durant el tardofranquisme. Amb les intervencions de Jordi Petit, escriptor i activista LGTBI; Leopold Estapé, historiador i expert en memòria LGTBi de Barcelona; maria Giralt, activista de GAILes.TV i Víctor Guerrero, Artista i imatge Sénior del centre LGTBI de Barcelona.

Lloc: Pompeu Lab   (C/Pompeu Fabra, 22)                          

Organitza: Entenem Santa Coloma                                             


Divendres 28 de febrer, 18.30h

Diàleg vivencial a càrrec de The Suffragettes

Què va ser de les dones a les fàbriques de Santa Coloma? Aquestes dones, ens explicaran en primera persona les seves  vivències pel que fa a les reivindicacions en l’àmbit fabril colomenc. Testimonis vius de la lluita de la classe treballadora que va lluitar per assolir  els seus drets.

Lloc: Local The Suffragettes (c/ Vistalegre, 5-7)

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Foto