Actes d'homenatge a l'alcalde Celestí Boada

Dintre l’àmbit de Memòria Històrica de l’Ajuntament i dels actes de recuperació de la història més recent de la ciutat, per recordar la figura de l’alcalde Celestí Boada. s'han programat tres actes aquest mes d'octubre:

Placa d’homenatge

El dissabte 27 d'octubre hi haurà una acció dintre de la senyalització dels espais de memòria de la ciutat: la col·locació d’una placa commemorativa a la casa on va viure l’alcalde Celestí Boada i Salvador (c. Major, 9, antigament núm. 17), on fou detingut per ser posteriorment afusellat pel règim franquista el 18 d’octubre de 1939 al Camp de la Bota. Setanta-nou anys després de la seva mort, la ciutat recupera i ret homenatge a qui fou alcalde de Gramenet del Besòs d’octubre de 1936 a març de 1938. Com ell, 17 colomencs més van ser assassinats entre els anys 1939 i 1946.

Foto de Celestí Boada

Dimarts 23 d’octubre, a les 19 h, al Museu Torre Balldovina
Conferència “Celestí Boada, l’alcalde afusellat pel franquisme”
a càrrec de Juanjo Gallardo i José Manuel Márquez, historiadors.

Dissabte 27 d’octubre, a les 10 h

Itinerari “Recordant l’alcalde Celestí Boada”
Un recorregut pels llocs claus que expliquen la trajectòria personal i política de l’alcalde Celestí Boada (Ajuntament, carrer Major, plaça d’Alfons Carles Comín del barri del Fondo, plaça Fra Juníper Serra de la barriada de les Carolines del Bon Pastor i Camp de la Bota). Recorregut amb autocar, places limitades, activitat gratuïta.  Inscripcions: tel. 93 385 71 42 o museutorreballdovina@gramenet.cat