Foto de Petra Jiménez González
Petry Jiménez González

Petry Jiménez González

Grup municipal del PSC.

Sisena Tinenta d'alcaldessa de l'àrea de Participació Ciutadana, Cultura i Cooperació i Solidaritat.

Regidora del Districte V

Correu electrònic: jimenezgmp-bdc@gramenet.cat

Graduat escolar.

Certificat d’estudis de comerç realitzats a l’acadèmia Hispano Francesa de Barcelona.

Estudis de solfeig i teoria de la música al Conservatori Superior de Música de Barcelona.

Vaig néixer a Madrigalejo, província de Càceres, el 5 de juny de 1958. Quan tenia 4 anys vaig arribar a Barcelona, i als 10 em vaig instal·lar a Santa Coloma, on he viscut i treballat fins a l'actualitat. Si em pregunten d’on sóc, sempre contesto que de Santa Coloma, ciutat que sempre porto al cor.

Treballo des que tenia 14 anys, època en què calia contribuir a casa com a primera prioritat familiar. Des de llavors, m’he guanyat el pa cada dia treballant sempre a l’empresa privada. El meu últim lloc de treball va ser, durant molts anys, com a responsable d’administració en una empresa de la ciutat.
Trajectòria cívica

Apassionada del món cultural de la meva ciutat. Sóc veïna del barri del Centre  i formo part des de sempre del teixit associatiu i solidari de Santa Coloma. Les meves inquietuds artístiques les vaig desenvolupar al món del teatre i la rapsòdia, però sense deixar de buscar la part poètica de les imatges a través de la fotografia.

Fundadora del Grup de Teatre Lauta (1980), un dels grups més antics de la ciutat, he participat activament com a actriu i rapsoda en totes les obres que ha produït. L’any 1991 vaig realitzar la gravació del disc “Preludio para la Paz”. A través de Lauta -durant més de trenta anys-, he mantingut contacte i col·laboració amb molts grups, entitats culturals i col·lectius ciutadans. El 1996 vaig ser fundadora i directora de la Sala Lauta –sala alternativa de petit format- a Santa Coloma de Gramenet, a on vaig impartir cursos de “Rapsòdia –l’art de recitar versos-“.

Col·laboradora habitual amb els diversos grups de dones i en multitud d’actes  relacionats amb la dona, l’any 1993 la Coordinadora d’associacions de dones de Santa Coloma de Gramenet em va atorgar un reconeixement mitjançant una placa commemorativa.

Fundadora del grup “VEUS DE DONES”, creat el 1994 amb l’objectiu de donar a conèixer la poesia escrita per dones a través de muntatges poètics amb música en directe. 

Em vaig iniciar en el camp de la poesia visual als tallers de Gustavo Vega el 1995. Vaig publicar els meus primers poemes visuals al llibre "Plaça del Bonsuccés" Ed. Libertarias, 1995.

Fundadora de l’associació Semilunio Editorial.

Fundadora l’any 1996  del col·lectiu "Entorn de la paraula" de l'Ateneu de Nou Barris. Grup dedicat, entre altres coses, a apropar els artistes reconeguts a la gent a través de trobades periòdiques, a la difusió dramatitzada de la literatura i a la realització d’exposicions d’obra pròpia.

He format part durant molts anys de la comissió municipal de festes de Santa Coloma.

Membre de la comissió que havia d’estudiar la proposta de programació i gestió del futur teatre municipal “Josep Mª de Sagarra” des dels seus orígens (1997).

He col·laborat en diverses ocasions amb l’Institut de Cultura de Barcelona i amb la Càtedra de J.A. Goytisolo a la Universitat  Autònoma de  Barcelona.

Col·laboradora i impulsora en actes relacionats amb la gent gran, motiu pel qual la Coordinadora de Pensionistes i Jubilats de Santa Coloma de Gramenet em va atorgar un reconeixement.

Vaig rebre el “Galardón 8 de Marzo” del Grup de Dones del Barri Llatí  de Santa Coloma de Gramenet l’any 2006.

He estat proposada en diverses ocasions com a candidata als Premis Ciutat de Santa Coloma.

Sòcia  d’ACOLITE,  Associació Colomenca de Literatura.

Sòcia del Casal d’Amistat amb Cuba José Sánchez.

Sòcia del CEP Centre Excursionista Puig Castellar.

Sòcia dels Amics del Museu Torre Balldovina.

Sòcia de l’AVV de Can Mariner.

Membre del Consell per a la Igualtat de Santa Coloma de Gramenet.

Sòcia de Metges sense Fronteres i de la Fundació Vicente Ferrer.

He participat com a jurat durant quinze anys, en  totes les edicions dels premis PASCSA i també en diferents certàmens poètics i teatrals.

He estat col·laboradora de la revista "Mes Coloma" amb l’espai "Un minuto para un poema" i amb la publicació d’articles i crítiques de poesia i teatre.

Col·laboradora en presentacions de llibres, tertúlies poètiques, etc.

Vaig ser la primera dona a Santa Coloma de Gramenet que va fer de rei mag a la cavalcada de Reis, per decisió unànime de la comissió de festes de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

He estat col·laboradora habitual en actes i recitals realitzats en presons, cases d’acollida de dones maltractades i amb diverses entitats que treballen per a la solidaritat.

En els últims anys, potser pels meus viatges a diferents països on la vida és molt diferent a la nostra, vaig decidir enfocar el meu compromís social a través de la meva càmera fotogràfica, denunciant les injustícies i buscant  la part poètica de les imatges, tot iniciant un projecte fotogràfic, “Dones del Món”, sobre la visió d’altres cultures des de la perspectiva de gènere. Aquest projecte ha generat diverses exposicions a la biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona, a Can Sisteré de Santa Coloma, al Museu Etnològic de Barcelona i a diverses sales i biblioteques.

 
Trajectòria política

Milito al PSC des de l'any 2012, a l’agrupació de Santa Coloma de Gramenet, i actualment estic a la comissió executiva del partit com a secretària d’implantació territorial, militància i dinamització política. 

Trajectòria institucional
En el mandat 2011-15 vaig ser regidora de Cultura, Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, fet que, juntament amb les tasques que tinc encomanades avui dia, em fa sentir molt orgullosa i amb moltes ganes de treballar per a la renovació i millora de la meva ciutat.  

Sou brut anual: - 51.041,70 €. Aquesta retribució anual va ser establerta per acord de Ple Municipal el 15 de juliol de 2019 i és manté invariable durant tot el mandat 2019- 2023.

Declaració d'activitats, béns i retribucions brutes anuals. Declaració inicial. 12 de juny de 2019.