Activitats maig 2022

Dijous 5 de maig – 18 h

Homenatge als colomencs i colomenques que van patir la deportació als camps d’extermini nazi, i conferència posterior a càrrec d’un membre de l’Amical de Mauthausen

El dia 5 de maig, Dia Nacional d’Homenatge als Deportats i Deportades, els Jardins del Museu Torre Balldovina acolliran un sentit tribut als colomencs i les colomenques que van patir la deportació als camps de concentració i d’extermini nazis. L’acte, que comptarà amb la participació d’un membre de l’Amical de Mauthausen, es durà a terme davant del monument que, l’any 1989, l’Ajuntament erigí en record dels veïns i les veïnes de Santa Coloma que van ser víctimes de la deportació, obra de l’escultor colomenc Miquel Compte.

Lloc: Jardins del Museu Torre Balldovina (Pl. de Pau Casals, s/n)

Inscripcions: museutorreballdovina@gramenet.cat o al tel. 93 385 71 42

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i Amical de Mauthausen

 

 

Dissabte 7 de maig – tot el dia

Itinerari guiat “El camí de Walter Benjamin. L’exili per Portbou”

Visita a Portbou per resseguir el camí de Walter Benjamin en el 82è aniversari de la seva mort. El recorregut amb autocar passarà per l’estació internacional de ferrocarril, l’Hostal França, el cementiri on hi ha la seva tomba i el Memorial Passatges Walter Benjamin. També visitarem el Memorial del Coll de Belitres, punt fronterer de la carretera de la Costa Brava entre Catalunya i França per on passaren milers de refugiats republicans fugint del final de la Guerra Civil.

Lloc de trobada: Pl. de Pau Casals – Av. de Santa Coloma, a les 7.30 h

Inscripcions: museutorreballdovina@gramenet.cat o al tel. 93 385 71 42

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

 

 

Dimecres 11 de maig – 18.30 h

Projecció de la pel·lícula She’s beautiful when she’s angry, i espai posterior de reflexió i debat

Documental que retrata la fundació del moviment feminista als anys seixanta. Sota l’afirmació que “allò personal és polític”, les dones van portar la revolució feminista als seus dormitoris, als llocs de treball, i a tots els cercles de la seva vida. Considerades com una amenaça per l’FBI, i ignorades en molts relats de la història, aquestes dones van canviar el món.

Lloc: Local de les Sufraggettes S.C.G. (C/ de la Vistalegre, 5)

Inscripcions: sufraggettesscg@gmail.com

Organitza: The Sufraggettes S.C.G.

 

 

Dijous 12 de maig – 19 h

Espectacle teatral Iaia, Memòria Històrica, d’Alba Valldaura

Aquesta obra teatral, a càrrec de l'actriu Alba Valldaura, representa la fortalesa de totes aquelles dones que van viure el somni d'un Estat Republicà, la fam de la postguerra i una vida relegada a la frustració i la solitud. És un repàs als temps més foscos del nostre país, des de la guerra fins a la transició, on es relaten les vivències personals d'aquestes dones perquè perdurin en la memòria col·lectiva.

Lloc: Teatre Sagarra (C/ del President Lluís Companys, 27)

Inscripcions: teatresagarra.koobin.cat

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet – Teatre Sagarra

 

 

Dijous 19 de maig – 19 h

Espectacle teatral Mort a les cunetes, de David Pintó i Joan Valentí

Aquesta obra és un homenatge a les víctimes de la repressió franquista. Narra la història de la fossa de Can Maçana, on van ser enterrats nou militants republicans després de ser afusellats la nit del 9 de febrer de 1939. La fuga d’un d’ells va permetre que aquests fets no caiguessin en l’oblit, uns fets que, com evidencia la posada en escena de David Pintó i Joan Valentí, encara avui esperen una reparació democràtica.

Lloc: Teatre Sagarra (C/ del President Lluís Companys, 27)

Inscripcions: teatresagarra.koobin.cat

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet – Teatre Sagarra