Foto de Núria Parlon

Seguim recuperant la memòria històrica de Santa Coloma

Tot coincidint amb la commemoració de l’entrada de les tropes franquistes a Santa Coloma de Gramenet el 27 de gener de 1939, us presentem la vuitena edició del programa de Memòria Històrica a la nostra ciutat. El componen una sèrie de propostes que comprenen la projecció de documentals i pel·lícules, conferències i muntatges teatrals, que posem a la vostra disposició des de la voluntat de crear un marc de debat i de divulgació històrica.

Ens enorgulleix que aquesta programació sigui fruit de la tasca conjunta de la regidoria de Memòria Històrica amb les entitats de la ciutat, a les quals agraeixo de tot cor la molt valuosa contribució i el seu suport en un context molt complex com el que estem vivint.

No deixarem de treballar conjuntament en la difusió de la nostra història recent, en la reivindicació de les persones i col·lectius que van lluitar –i en no pocs casos van perdre les seves vides– per les llibertats, tot redoblant la pedagogia sobre els perills de la repressió i el totalitarisme.

Les activitats incloses en el programa, com no pot ser d’una altra manera, es duran a terme amb totes les garanties de preservació de la salut i la seguretat de les persones. Us convido a gaudir-les i a participar dels espais de reflexió, tan necessària en aquests dies.

Núria Parlon Gil
Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet