Dia Internacional de les Dones per la Pau 2014

QUÈ VAM FER?

El dia 22 de maig es va projectar a la Biblioteca Singuerlín el documental “Las maestras de la República” (2013), dirigit per Pilar Pérez Solano. L’acte va ser presentat per Javier Moreno, secretari Secció d’ Acció Sindical de FETE-UGT-Catalunya.

Guardonada amb un Goya 2014 a la millor pel·lícula documental, aquest film ens descobreix el meravellós llegat que ens han deixat les mestres republicanes, dones valentes i compromeses que van participar en la conquesta dels drets de les dones i en la modernització de l'educació, basada en els principis de l'escola pública i democràtica.

D’altra banda, del 23 de maig al 5 de juny es va poder veure l’exposició [13]25 AL PRINCIPI VA SER LA PARAULA. DONES DEL POBLE SAHRAUÍ a la Rambla de Sant Sebastià.

L’exposició constata l’oblit i la injustícia que pateix la Comunitat Sahrauí a través de la paraula i la imatge de 13 dones d’aquest poble. Un projecte de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, encarregat al fotògraf Daniel Lagarto Fernández.

Durant l’acte inaugural, la mostra va ser presentada per Weiga Beia Larosi, secretària de la Lliga de Joves i Estudiants Sahrauís de Catalunya. També hi va haver una acció teatral a càrrec del Teatre Social de Butxaca.


Aquí podeu veure les fotografies de l'acte inaugural (web de Daniel Lagarto Fernández):

https://www.flickr.com/photos/lagartofernandez/sets/72157644857406131/show/

 

 

FES-LI UNA ULLADA A LES IMATGES DE LA DIADA AL 2014!

Imatge del cartell 2014
CLICA PER DESCARREGAR EL PDF