Dia Internacional de les Dones per la Pau 2013

QUÈ VAM FER?

Al llarg del mes de maig es va poder visitar al Centre Cívic Riu Sud l’exposició “La maternitat d’Elna”, cedida pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

La mostra és un reconeixement a Elisabeth Eidenbenz, una jove mestra suïssa que va organitzar una maternitat a la localitat rossellonesa d’Elna, on van néixer 597 infants, fills i filles de famílies republicanes que van abandonar el país davant la victòria militar franquista.

També amb motiu de la diada, l’Assumpta Montellà , historiadora i escriptora, autora del llibre “La maternitat d'Elna. Bressol dels exiliats”, va impartir una conferència el dia 22 de maig.

Finalment, el dia 25 de maig es va organitzar una visita a la Maternitat d’Elna i a altres llocs vinculats amb l’exili republicà.

Durant aquesta sortida, el grup de dones participants va poder conèixer de primera mà el lloc on l’Elisabeth Eidenbenz va muntar la seva maternitat, en una residència campestre a Elna, en constatar les condicions d’insalubritat, fred i mala alimentació en què vivien les mares i criatures refugiades als camps francesos, on l'índex de mortaldat en parts era gairebé del 95%.


 Enllaços d’interès:

http://memoria.gencat.cat/ca/que-fem/publicacions_md/revista-temps-i-espais-de-memoria/temps-i-espais-de-memoria.-num.-03/espais-de-memoria/la-maternitat-suissa-delna-/

http://sentimentsaflordepell.blogspot.com/

 

 

Fes-li una ullada a les imatges de la diada al 2013!