VÍDEO - Emergència Feminista a Santa Coloma

Cartell Emergència Feminista
Cliqueu a l'imatge per accedir al comunicat de la convocatòria en format PDF

Santa Coloma s'adhereix a la convocatòria "Emergència Feminista"

El Consell de Dones de la nostra ciutat ha donat suport a aquesta iniciativa que es durà a terme de forma conjunta, a nivell estatal, la nit del proper divendres 20.

La nit del proper divendres 20 de setembre, milers de dones estan cridades a prendre els carrers de tot el país per declarar l'Emergència Feminista a Espanya, convocada per desenes de col·lectius davant estiu de 2019 "negre" pel que fa a la violència de gènere.

La convocatòria, a la qual s'han unit desenes de col·lectius així com els sindicats i algun partit polític, va sortir de la Plataforma Feminista d'Alacant, que fa unes setmanes va emetre un comunicat en què assegurava que "ens trobem en una situació emergència", atès que al juliol hi va haver un assassinat cada dos dies a dones. "Això ja no és un avís, declarem l'emergència feminista", explicaven.

El 20 de setembre les dones sortiran al carrer (en gairebé totes les localitats de l'estat s'està organitzant aquesta marxa violeta) per clamar amb totes les forces per una societat sense violència masclista. "Perquè volem que el carrer i la nit també sigui la nostra. Volem sortir al carrer i que no ens violin o matin", diu el manifest.

Per això el 20S us animem a participar en aquesta marxa violeta!

SANTA COLOMA SE SUMA A L’EMERGÈNCIA FEMINISTA I CONVOCA UNA MANIFESTACIÓ PER OMPLIR DE LLUM VIOLETA LA NIT DEL 20S

A Santa Coloma, la Manifestació Nocturna del 20S sortirà a les 20:30h de la plaça del Rellotge i acabarà en la plaça de la Vila, moment en què es llegirà el manifest unitari. La convocatòria és oberta i mixta, ja que es tracta d’una manifestació feminista oberta a tothom qui desitgi participar pel dret de les dones a una vida lliure de violència. Perquè, tal i com també s’assenyala en el comunicat: “no es pot seguir normalitzant aquesta situació, no es pot seguir condemnant les dones a conviure amb el terrorisme masclista.”

Està previst que sigui una manifestació silenciosa amb l’acompanyament de tambors, i el punt final serà una performance per no deixar en l’oblit a totes les dones assassinades en el que portem d’any.

Campanya a les Xarxes Socials

S’està portant a terme una campanya a les XXSS amb cartells impresos amb els lemes TODAS HAREMOS LA NOCHE VIOLETA i YO HARÉ LA NOCHE VIOLETA, amb el hashtag específic per Santa Coloma: #SntkNitVioleta 

Totes les entitats i persones que es vulguin adherir a la mobilització poden penjar a Facebook, Instagram o Twitter les seves fotos portant aquests cartells i donant suport a la convocatòria.  

Els hashtags de la campanya són els següents:

#SntkNitVioleta

#20S

#EmergenciaFeminista

#NocheVioleta

#LuzVioleta

17/09: Taller per elaborar la nostra Llum Violeta 

Per tal de poder elaborar els llums violetes per la mobilització del 20S, s’ha convocat un taller per aquest dimarts 17 de setembre. El taller tindrà lloc a les 18h, a la Plaça de la Vila. Qui no pugui assistir al taller pot portar una llanterna o frontal el dia de la manifestació i des de l’organització es facilitarà el material per poder transformar-la en llum violeta. 

Per a més informació podeu contactar al Centre d'Informació i Recursos per a Dones: Tel. 93 466 14 11 / correu-e: cird@gramenet.cat

Cartell d'Emergència Feminista