Pla d'Acció Municipal

2020-2023

Fòrum PAM

AVÍS

La crisi del coronavirus ha generat canvis en la nostra manera de relacionar-nos i exigències normatives que hem de respectar per la salut de tots i totes. Tot i això, l’Ajuntament no renuncian a fer participar tota la ciutadania en el seu projecte de mandat més emblemàtic: el Pla d’Acció Municipal (PAM), ara reconvertit  a mitjans telemàtics.

El procés començarà el 2 de juny i culminarà amb la celebració del Fòrum telemàtic del PAM previst inicialment per al 4 de juliol.

Logo PAM 2020-2023

Represa del procès participatiu del PAM

La declaració de l’estat d’alarma va comportar la suspensió de totes les activitat del procés, així com la interrupció dels instruments de recollida d’opinió ciutadana  desplegats al web municipal.

Actualment, les perspectives de desconfinament progressiu i les mesures apuntades pels governs estatal, autonòmic i municipal, no permeten plantejar la tornada al projecte de procés elaborat anteriorment a la pandèmia, on els instruments de recollida d’opinió eren, essencialment, presencials. Per tant, i donat que el Reglament Municipal de Participació Ciutadana  i Govern Obert prescriu que tots els grans plans de ciutat han de ser sotmesos a participació ciutadana, l’Ajuntament no renuncia a participar el Pla de Mandat amb la ciutadania i reconverteix a mitjans telemàtics el procés participatiu endegat.

Un PAM basat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

A través de l’Agenda 2030, les Nacions Unides van adoptar un total de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que els governs i les administracions de tots els àmbits estaven cridades a aplicar per assolir la sostenibilitat del Planeta i les persones que l’habiten.

L’Ajuntament de Santa Coloma, sensible a aquest propòsit, considera que l’àmbit local ofereix un entorn d’oportunitat per a l’assoliment dels ODS i, en aquest sentit, expressa el seu compromís de basar el seu full de ruta principal, el PAM, en aquets objectius.

Tenint en compte les idiosincràsies de la nostra ciutat, els 17 objectius de desenvolupament sostenible estaran presents en les polítiques del PAM a través de 6 eixos o objectius principals que englobaran tots els altres:

logo ODS Aliances
logo DOS Acció climatica
logo ODS medi ambient
logo ODS lluita contra la desigualtats
lodo ODS. Igualtat de gènere
lodo ODS educació