Pla d'Acció Municipal

2020-2023

RETIMENT DE COMPTES:

EL 64% DE LES ACCIONS DEL PAM JA ESTÀ EN MARXA

Quadre estadistic del PAM

Quatre mesos després de l’aprovació del Pla d’Acció Municipal 2020-2023, el 64% del total de les 302 accions del pla de mandat ja es troba en curs. El PAM ha arrencat a tota màquina amb 156 projectes començats (52% del total) ,36  noves accions de continuïtat (12%) que es ja compleixen  en l’actualitat i de les que cada anys es fa alguna iniciativa, i 107 accions programades per a un futur immediat (53%).

A més, 3 de les accions programades per al mandat, ja han estat assolides completament. Ens referim a la inauguració del nou servei d’atenció integral i d’acompanyament a dones en situació de violència masclista, les obres finalitzades  al Molí d’en Ribé i a la Plaça Pau Casals i la reurbanització del la zona del carrer Milà i Fontanals davant de Can Mariner.

A més, les 302 noves accions que composen el PAM van acompanyades per  unes altres 107 accions de continuïtat que es desenvolupen de manera permanent des de mandats anterior. En recollir-les en el PAM, l’Ajuntament renova el seu compromís en garantir la seva permanència entre les diferents polítiques municipals. És el cas del manteniment del programa d’aliments, la garantia de la cobertura del servei de teleassistència, el manteniment dels preus populars a la cultura, les beques a les activitats de lleure educatiu, la millora constant de la neteja i els sistemes de recollida de residus, la consolidació de la borsa jove de lloguer o els plans d’ocupació, per exemple.

Les dades de compliment del PAM a desembre del 2020 es poden consultar també per eixos i accions  en aquesta mateixa pàgina web.

D’altra banda, i de cara al fòrum intermedi de retiment de comptes del PAM –que tindrà lloc a finals del 2021 o principis del 2022- l’Ajuntament està treballant en una nova plataforma tecnològica de tractament de dades que permetrà a la ciutadania poder seguir encara més de prop l’evolució del compliment dels diferents objectius i accions, així com de la seva relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible promulgats per l’ONU.

 

 

Logo PAM 2020-2023

Un PAM basat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

A través de l’Agenda 2030, les Nacions Unides van adoptar un total de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que els governs i les administracions de tots els àmbits estaven cridades a aplicar per assolir la sostenibilitat del Planeta i les persones que l’habiten.

L’Ajuntament de Santa Coloma, sensible a aquest propòsit, considera que l’àmbit local ofereix un entorn d’oportunitat per a l’assoliment dels ODS i, en aquest sentit, expressa el seu compromís de basar el seu full de ruta principal, el PAM, en aquets objectius.

Tenint en compte les idiosincràsies de la nostra ciutat, els 17 objectius de desenvolupament sostenible estaran presents en les polítiques del PAM a través de 6 eixos o objectius principals que englobaran tots els altres:

logo ODS Aliances
logo DOS Acció climatica
logo ODS medi ambient
logo ODS lluita contra la desigualtats
lodo ODS. Igualtat de gènere
lodo ODS educació