Pla d'Acció Municipal

2020-2023

El Ple de setembre de 2020 va aprovar el Pla d’Acció Municipal (PAM 2020-2023, un compromís amb la ciutadania per a l’aconseguiment de 75 objectius i la realització de 302 noves accions i 107 accions de continuïtat durant el mandat 2020-2023. De totes aquestes accions a dur a terme, 87 van ser aportades directament per la ciutadania durant el transcurs del procés participatiu corresponent.

Aquest PAM, basat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, ja està, doncs, en marxa. La ciutadania podrà anar revisant, a través d’aquesta pàgina, l’estat de compliment de les accions passat el primer any de la seva progressió. A més, segons es preveu en el Reglament de Participació i Govern Obert, l’Ajuntament organitzarà un Fòrum intermedi per donar compte de l’estat de seguiment del PAM, que haurà de ser convocat per l’Alcaldessa a finals de 2021 o principis de 2022.

Logo PAM 2020-2023

Un PAM basat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

A través de l’Agenda 2030, les Nacions Unides van adoptar un total de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que els governs i les administracions de tots els àmbits estaven cridades a aplicar per assolir la sostenibilitat del Planeta i les persones que l’habiten.

L’Ajuntament de Santa Coloma, sensible a aquest propòsit, considera que l’àmbit local ofereix un entorn d’oportunitat per a l’assoliment dels ODS i, en aquest sentit, expressa el seu compromís de basar el seu full de ruta principal, el PAM, en aquets objectius.

Tenint en compte les idiosincràsies de la nostra ciutat, els 17 objectius de desenvolupament sostenible estaran presents en les polítiques del PAM a través de 6 eixos o objectius principals que englobaran tots els altres:

logo ODS Aliances
logo DOS Acció climatica
logo ODS medi ambient
logo ODS lluita contra la desigualtats
lodo ODS. Igualtat de gènere
lodo ODS educació