Skip to main content

Ajuda’ns a dibuixar una Santa Coloma sense barreres!

Santa Coloma sense barreres. Cap a una accessibilitat universal
Clica a la imatge per veure el pdf

Santa Coloma de Gramenet, primera Ciutat en signar la Declaració sobre l’Accessibilitat Universal promoguda per COCEMFE, té un gran repte endavant per assegurar una Santa Coloma inclusiva i sense barreres.
L’orografia actual de la ciutat no facilita les coses. Per això, en el procés participatiu que ara encetem, necessitem el teu ajut i els teus suggeriments per dibuixar la Santa Coloma de l’Accessibilitat Universal que haurem d’anar construint per una ciutat millor i més amable.
L’accessibilitat universal no es limita a la superació de barreres físiques, sinó que suposa eliminar també totes aquelles barreres que no es veuen però que suposen un obstacle a la integració plena amb la ciutat de les persones amb certes discapacitats: gent amb problemes de mobilitat, persones grans, ciutadania que escolta i parla però d’una altra manera, persones cegues, pares i mares amb fills petits, etc.  Amb tots ells i elles volem que ens ajudis a fer una ciutat plenament inclusiva.
Si vols participar presencialment, l’Ajuntament organitza un seguit de reunions per treballar plegats, amb les entitats interessades i la ciutadania, el document que servirà de base al futur Pla d’Accessibilitat.
Aquestes sessions participatives es celebraran:

  • El dissabte 6 d’octubre a partir de les 18h a la Plaça Pau Casals, on et convidarem a posar-te a la pell de les persones amb discapacitats a través d’una divertida ginkana i presentarem la campanya “Santa Coloma sense barreres”.
  • La primera reunió de debat amb la ciutadania i les entitats sobre el Pla per l’Accessibilitat Universal a Santa Coloma tindrà lloc el dimarts, 16 d’octubre a les 18h al Centre Cívic Llatí (c/ Nàpols, 41) i no a l’Escola Sant Just com s’havia programat en un principi. Tots aquells i aquelles que vulguin dir la seva per contribuir a construir una ciutat sense cap mena de barreres estan cridats a participar en aquesta primera reunió presencial o a través de la bústia de suggeriments d'aquest espai web.
  • La 2a sessió participativa per l’elaboració de les Bases del Pla d’Accessibilitat Universal de Santa Coloma de Gramenet, es portarà a terme aquest dimarts 27 de novembre, l’horari de 10:00h a 14:00h, al Centre Cívic Riu (c/ del President Companys, 9)
  • Si no pots participar presencialment, sempre ens pots enviar els teus suggeriments a través d’aquesta pàgina web. Recollirem la teva opinió de dues maneres:
  • Amb la bústia de suggeriments: on ens podràs dir quins ítems no hem identificat en la fase de diagnosi i que tu creus que s’haurien d’incloure en el procés participatiu.

Document base (PDF)

Pla d'Accessibilitat Universal

Portada del document base
Document en format pdf

Documents

Lista de archivos
Nom de fitxer Informació
icon Suport tècnic a l'elaboració de les bases del pla

1 MB
icon MMManoSantaColomaGramenet_CAT.pdf 1 MB
icon Esborrany de la Memòria

1 MB
icon Pacte ciutadà per a l'accessibilitat universal a Santa Coloma de Gramenet

Fase de diagnosi: Resum de temes clau d’accessibilitat pera l’elaboració de les bases del Pla - Setembre 2018

632 KB
icon Acta resum provisional - 1

Segona sessió participativa, del 16 d'octubre de 2018.

3 MB
icon Acte resum provisional - 2

Segona sessió participativa, del 27 de novembre de 2018.

4 MB